Je zal maar als pion b2 geboren worden

Afgelopen maandag zat ik in de pauze op mijn werk eens even te kijken of er al verslagen van de vierde ronde gepubliceerd waren. Sommige teamleiders zijn daar ontzettend snel mee, helaas kan ik me in dat groepje niet als voorbeeldig deelnemer profileren. De onbetwiste winnaar schijnt elke ronde Richard Vedder te zijn, maar die zal waarschijnlijk de avond en nacht na de speelronde niet slapen. Maar goed, ik was dus aan het rondneuzen, en zag dat Philidor Leiden dankzij een ijverige notulist al een beknopt verslag op hun eigen site hadden staan. Altijd leuk om de beleving van de tegenstander te lezen. Maar direct bij de eerste regel sloeg ik al totaal op TILT! Wat stond daar namelijk: dat wij een reserveteam van het eerst team waren! WAT? Reserveteam?! Nou, leuk om zo omschreven te worden. Ik heb daar toch andere ideeën over en ik denk dat al mijn teamleden ook zeker niet die mening zijn toegedaan. Wij zijn een zelfstandig opererend team dat onder auspiciën van Schaakstad Apeldoorn stad en land bereist in onze zoektocht naar enorme successen in de Tweede Klasse van de K.N.S.B. Eh, nou ja, ook weleens in de derde klasse 😉

Maar aan de andere kant zou je ook kunnen denken dat de teamleider van Philidor Leiden zich al behoorlijk had ingelezen met de verslagen die ik had gemaakt van de vorige ronden. Daarbij zal hij zeker wel hebben vastgesteld dat het schering en inslag was (en is) met de invallers bij ons team. En daar ontkwamen we ook deze ronde niet aan. Maar door de onnavolgbare assistentie van ons “derde reserveteam”, werd deze plek ditmaal opgevuld door Jaap van Putten. Nu heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat hij vijftien (15!) jaar niet meer had geschaakt en zich eigenlijk niet de juiste kandidaat vond om bij ons in te vallen. Het kostte de nodige overredingskracht om hem het vertrouwen te geven dat hij zeker geen kanonnenvoer zou zijn, en ik zou hem zeker ook niet op het eerste bord plaats laten nemen. Nergens voor nodig om je op te offeren, maar daar kwam hij later… nou vrij laat in de middag wel achter.
Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.