Schaakpuzzel 3: doe mee en win een boek!

Er is  door de inzenders hard gewerkt aan de toegift, een stelling uit het boek De Witte Leeuw van Jerry van Rekom en Leo Jansen. Het boek werd 15 jaar geleden uitgebracht na enkele succesvolle versies van De Zwarte Leeuw. Zo’n stelling blijft bij Schaken 4.0 ingewikkeld met beide partijen een aantal stukken in de hand. Het aantal mogelijke zetten neemt hiermee exponentieel toe vergeleken bij het gewone schaak.

Schaakpuzzel 2 kent twee geheel verschillende oplossingen. Bijzonder was dat de inzenders allen dezelfde oplossing hadden. Dit is deels begrijpelijk omdat dit de meest ‘dwingende’ oplossing is. Maar de andere oplossing, iets minder dwingend maar ook heel mooi, blijft de moeite waard. Deelnemers die het leuk vinden mogen ook de tweede oplossing nog inzenden.

Schaakpuzzel 3

Als wit aan zet is, is het bij het gewone schaak en ook bij Schaken 4.0 in één zet mat.

Is zwart aan zet bij  het gewone schaak dan wordt  de toren op e7 geslagen met de dame en is de partij gewonnen met een toren meer. Maar wat is het beste om te doen voor zwart aan zet bij schaken 4.0? Mag de toren zomaar worden geslagen?  Zo ja, wat doet wit dan? Zo nee, wat is dan de beste zet voor zwart?

Oplossingen mailen naar: info@hetschaakkasteel.nl

Onder de inzenders van goede oplossingen worden een week na plaatsing van de vierde puzzel drie boeken verloot van De Stamhouder van Alexander Münninghoff.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.