BSG – Voerendaal 5,5-4,5

 

We hadden deze ronde geluk. Het speelschema kan erg ongelukkig uitvallen (twee keer Groningen en Voerendaal uit). Twee keer Groningen is dit seizoen een feit, maar gelukkig mochten we ditmaal Voerendaal ontvangen in het Denksportcentrum. Er werd prima gestookt in het gebouw en dat resulteerde in een aantal interessante partijen. Beide teams waren vorig jaar gepromoveerd en met mooie cijfers aan het seizoen begonnen (beide 5 matchpunten, bijna een studenten-10), dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden.
Zo hoog was de spanning dat Robert Ris tegen Lars Stark erg professioneel zetten herhaalde (soms is zet 11 al een belangrijk moment). Beiden bleven nog mooi in het Denksportcentrum hangen tot de allerlaatste partij eindelijk klaar was.
Thomas (Willemze) tegen Thomas (Trella of Stomberg) duurde wat langer qua tijd (niet qua zettenaantal). Onze Thomas had volgens zijn speelstijl gespeeld met een pionoffer en creëerde zo een ongetwijfeld unieke stelling (rond zet 10, doe dat maar eens na in deze tijd). Was het goed om het pion te offeren? Laten we zeggen dat het creatief is met een gooi naar activiteit. Zwart was onder de indruk en bood snel, met succes, remise aan.

 

Lees verder het verslag van Lars Ootes op de BSG-site, met analyses.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.