Stukkenjagers wint topper tegen DSC Delft

De zesde ronde alweer. Met het topduel tussen de koplopers Stukkenjagers en DSC Delft op het programma.  Vorige ronde hadden we ons al herpakt en nu moesten we laten zien dat we weer op volle toeren draaien. Waarbij winst belangrijk was om in het spoor van de andere titelkandidaat HWP Sas van Gent te blijven. Op bord 10 speelde Lars Vereggen tegen Erik Biemans. Na een vreemde opening leek Lars er beter uit te komen, maar toch was het niet duidelijk. Gaandeweg kwam de koning van de tegenstander echter op tocht te staan. Er kwam een witte dame binnenvallen. Lars wist dit voordeel goed uit te bouwen en noteerde een vol punt. Hieronder een fragment:

 

Vereggen,Lars – Biemans,Erik

Bord 9 werd bezet door Nick Bijlsma, waar hij speelde tegen Ivar de Hoogt. Na een rustige opening kreeg Nick een aanval over zich heen. Hij wist de stelling gelukkig goed te verdedigen. Echter had hij hierdoor geen kans zelf iets te creëren, waardoor er al snel weinig muziek in de stelling zat. Ze besloten tot remise:

 

De Hoogt,Ivar – Bijlsma,Nick

 

Aan bord 8 mocht Anne Haast het opnemen tegen Bob Voogt. Na een Aljechin kwam er een solide stelling op het bord. Na enkele onnauwkeurige zetten van de tegenstander won Anne een pion. Dat voordeel kon ze ook omzetten in een overwinning.

 

Aan het zevende bord zat Tijmen Kampman, spelende tegen Sjoerd Plukkel. Tijmen koos voor een rustige opstelling en wist zijn tegenstander in tijdnood te verslaan.

 

Mark Haast won aan het zesde bord van David van Kerkhof nadat deze een zet van Mark volledig had gemist.

 

Op bord 5 nam Mart Nabuurs het op tegen Matthieu Freeke. Mart ging een scherpe stelling in en na goed spel van Matthieu kwam hij verloren te staan. Gelukkig had Mart ergens nog een handigheidje waarna hij wegkwam met remise.

Links Mees van Osch, rechts Jasper Beukema (foto Frans Peeters)

Zelf (Stefan Beukema – Red) moest ik op het vierde bord spelen. Ik mocht het opnemen tegen Lisa Hortensius. De opening ging wel lekker en ik kreeg een mooi voordeel. Lisa verdedigde zich taai, waardoor ze onderweg een gelijke stelling wist te bereiken. In tijdnood wist ik het toch wat handiger te spelen waarna ik alsnog kon doorbreken:

 

Op bord 3 speelde Jasper Beukema tegen Dennis Ruijgrok. In de opening kwamen beiden al snel op onbekend terrein. Nadat er wat stukken werden geruild ontstond een ongeveer gelijke stelling, met wellicht een klein voordeeltje voor Dennis. Jasper probeerde echter zelf nog wat te creëren waarmee hij zichzelf de nek omdeed en zelfs verloor.

 

Aan het tweede bord was de taak aan Mees van Osch iets te bereiken tegen Gert Legemaat. Er ontstond vanuit de opening al snel een leuke stelling met voor beide kanten tactische dreigingen. Normaal gezien had dat nadelig voor Mees moeten zijn, als zijn tegenstander de goede zet had gezien. Dit was (gelukkig) niet het geval waardoor Mees zelf voordeel behaalde wat hij keurig wist om te zetten in een overwinning:

De partij Padurarin-Grooten (foto Frans Peeters)

Herman mocht op bord 1 tegen Ioana Smaranda Padurariu. Na een Caro-kann kwam er een interessant middenspel op het bord met kansen voor beide partijen. Ook hier kwam Herman goed weg nadat zijn tegenstandster de winnende zet miste. Hierna kon Herman al snel de partij naar zijn hand zetten en won hij:

Padurarin,Smaranda – Grooten,Herman

Met een ruime 8-2 overwinning was onze missie (meer dan) geslaagd. We kunnen ons nu gaan opmaken voor de volgende topmatch tegen medekoploper HWP Sas van Gent. Dat duel zal normaal gesproken de “Vorentscheidung” brengen in de strijd om het kampioenschap.

De persoonlijke uitslagen:

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.