De winnaars van Schaakpuzzels 4.0 zijn …..

Het was een leuke en gewaagde exercitie om nieuwe schaakpuzzels te maken met de regels van Schaken 4.0 De deelnemers aan de puzzels vonden het verrassend, vernieuwend en een bijzondere  uitdaging. De dynamiek van het nieuwe spel kwam goed tot uitdrukking in de verschillende en soms verrassende oplossingen.

Mede naar aanleiding van de reacties is het idee ontstaan om een serie artikelen te maken met de titel Met andere ogen… In ieder artikel wordt aandacht besteed aan een aantal verschillende onderwerpen.

Uit actuele toptoernooien worden stellingen geselecteerd die opnieuw worden bezien door de bril van Schaken 4.0,  te beginnen met stellingen uit partijen van het 80ste Tata Steel Chess Toernooi (Masters en Challengers).

Nu het boek Raadselvader is gepubliceerd en veel aandacht in de media heeft gekregen kijken we terug op het leven van Berry Withuis, schaker en communist. Twee werelden die door een ‘stalen muur’ werden gescheiden. De auteur van Raadselvader is niemand minder dan de dochter van Berry Withuis, Jolande Withuis. Er zijn bijzondere anekdotes over het schaken en we duiken hiervoor in diverse archieven. Vandaag was Jolande bijvoorbeeld te zien in het programma Buitenhof, waar zij werd geïnterviewd door Paul Witteman. Gisteren was zij te gast in het radioprogramma Nieuwsweekend. Ook in de dagbladen kwam zij geregeld langs dit weekend.

Op het gebied van kunst & cultuur is er ook het nodige te melden. Kortom genoeg materiaal om Met andere ogen … te bezien. Vanaf medio maart wordt er iedere maand een aflevering gepubliceerd waarbij de lezers van de artikelen zal worden gevraagd daar waar mogelijk te participeren. Er worden weer mooie boeken uitgezocht die worden verloot onder de deelnemers.

De winnaars van de Schaakpuzzels 4.0 zijn:

  1. Henk Don
  2. Gerben van Pel
  3. René Tiggelman

Het boek De Stamhouder krijgen zij z.s.m. toegestuurd en alle deelnemers worden bedankt voor hun inzendingen.

(De oplossingen van de puzzels volgen z.s.m.)

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.