GM Erik van den Doel wint 8e Erasmus rapidtoernooi

Rotterdam, 18 februari 2018 – Grootmeester (GM) Erik van den Doel heeft zaterdag 17 februari het rapidtoernooi van Schaakvereniging Erasmus gewonnen. De achtste editie van het inmiddels grootste en sterkste rapidschaaktoernooi van Rotterdam vond ook dit keer plaats op de speellocatie van de vereniging, Laurens Borgsate in Rotterdam-Schiebroek.

Na een spannende strijd in de A-groep werd Erik van den Doel met een score van 6 uit 7 toernooiwinnaar, met een half punt voorsprong op Liam Vrolijk, die vanaf april internationaal meester (IM) is, en de grootmeesters Georgiu Castaneda en Harmen Jonkman. In de B-groep eindigden Alla Kastanieda en Oleksandr Ryzakyn met 6 uit 7 op een gedeelde eerste plaats. Hans van Calmthout en Erasmiaan Cor van As deelden de derde plaats met een half punt minder. Alla Kastanieda ontving ook de prijs voor beste jeugdspeelster.

Het Erasmus Rapidtoernooi had dit jaar het sterkste deelnemersveld ooit met vier grootmeesters (GM) en drie FIDE meesters (FM). Dankzij een sponsorbijdrage van adviesbureau XS2IT kon het prijzengeld van het toernooi worden verdubbeld. De winnaar van het Erasmus Rapidtoernooi ontving 300 euro. Bijna tachtig enthousiaste schakers uit Rotterdam en omgeving waren van de partij. Ook veel jeugdspelers hadden zich ingeschreven. SV Erasmus ziet sinds de start van haar jeugdafdeling, september vorig jaar, het aantal jeugdleden flink toenemen. Op de clubavonden zitten gemiddeld 25 jeugdschakers achter het bord.

De strijd tussen de uiteindelijke nummer één Erik van den Doel (rechts) en nummer twee Liam Vrolijk. Liam won deze partij.

De winnares van de B-groep, Alla Kastanieda

Over SV Erasmus

SV Erasmus is de schaakvereniging van Hillegersberg-Schiebroek. De vereniging ontstond dertien jaar geleden uit een fusie tussen de twee toenmalige schaakclubs in deze wijken en een derde vereniging uit Kralingen. SV Erasmus telt inmiddels ruim zeventig leden en ziet de interesse in de schaaksport sterk toenemen. Naast een interne competitie neemt SV Erasmus met zes teams deel aan de externe competitie van de Rotterdamse Schaakbond (RSB).

Speellocatie

Laurens Borgsate, Meidoornsingel 181, Rotterdam-Schiebroek. Speelavond: iedere maandag vanaf 20.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Meer informatie: www.sv-erasmus.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.