Stine is NIET de Mol! (update)

*update 18 feb: Stine is NIET de mol, want ze is uit het spel, zie mijn commentaar bij de opmerkingen*

Een aantal briljante schakers van de ASV chess.com club, Arnhemsche schaakvereniging, hebben ontcijferd wie De Mol is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DeJuultje: “De dame staat op D-een, het is de witte dame dus de mol is een vrouw. Stine is een Deen en ze heeft boeken geschreven waarin ze beschrijft dat ze vroeger een actief schaker was. Het ”spiegelbeeld” met Stine komt vaker voor bijvoorbeeld in de hotelkamer waar Olcay Stine ging opmaken voor het Theater, daar zag je Stine ook in de spiegel. Kort samengevat Stine is de mol!!”

Tijsco: “Jullie hebben allebei het meest voor de hand liggende (Stap 1) niet genoemd… namelijk dat de witte dame NIET op de goede plek staat, maar in spiegelbeeld staat (beeld… trouwens… komt steeds terug in de beelden… enorme vrouwelijke witte standbeelden, dus witte dames van het schaakspel).”

Het ASV topic over ‘wie is de Mol?’ vind je hier. En word vooral lid, we zoeken leden om de eer te verdedigen!

4 Reacties

 1. Avatar
  Paul-Peter Theulings 18 februari 2018

  Eens te meer wordt aangetoond dat expres ingeweven nepaanwijzingen tot het concept van widm horen.
  Als je dat weet moet je concluderen dat zo’n aanwijzing dus geen enkele waarde heeft bij het zoeken naar wie de mol is. Allemaal flauwekul dat programma, woordpuzzeltjes, schaakborden, shirts van deelnemers met het getal van Avogadro, of waarop 7OW te lezen is wat je kan omkeren. En wat hebben we een lol.

 2. Avatar
  Jaap Amesz 18 februari 2018

  De redactie heeft bij de editing gekozen de nepmol acties van Stine te benadrukken en die van andere deelnemers weg te laten.

  Zo kregen we een pad richting Stine, wat allemaal misleiding bleek. 1 op 3 gaf bij de vorige moltalk nog Stine aan. Een grote overwinning voor de programmamakers om ons zo goed te misleiden.

  Mee eens dat het een nonspel is, de regels zijn vaag en de editing suggestief. Je kan er alles in zien wat je wilt en dat pakken de makers aan om op het einde hun eigen twist op te dringen en zo hun opzet te “bewijzen”.

 3. Avatar
  habibpeter 25 februari 2018

  Programma is idd soms suggestief en misleidend. De kunst is juist om daar doorheen te kijken en niet op een enkele hint af te gaan. Dat kan idd een opzetje zijn om iemand op een dwaalspoor te brengen.

  Grappig is trouwens dat bij alle “schaakhints” die naar Stine zouden wijzen Jan betrokken is. Hints kloppen dus misschien wel, maar wijzen naar Jan i.p.v. Stine!

   

 4. Avatar
  Jaap Amesz 05 maart 2018

  Smb1 speelt za uit in Amsterdam. Daarna gaan we naar de live mol finale in Vondelpark. Komt ’t zien!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.