Gratis Voorbeschouwing New In Chess Kandidatentoernooi Berlijn 2018

 

New In Chess heeft een voorbeschouwing van het Kandidatentoernooi in Berlijn uitgegeven die je gratis kan downloaden op: Free Candidates Special. De uitgave begint met  een en evaluatie en voorspelling van de winnaar  door Jan Timman. Verder heeft Anish Giri van iedere deelnemer een sterkte – zwakte analyse gemaakt in zijn typisch Nederlandse directe stijl. Tenslotte staat er van iedere kandidaat een recente partij in die door de kandidaat zelf is geanalyseerd en bevat de uitgave een aantal statistische overzichten. Deze special is 46 pagina’s lang en zeker de moeite waard.

Interessant detail is dat deze week bekend werd dat Anish Giri sinds kort als secondant werkt voor Kramnik. Dit is de evaluatie van Anish van zijn nieuwe baas:

Sterkte: Voorbereiding; Zwakte: Energie.

“Kramnik is zichzelf over de laatste 20 jaren steeds blijven ontwikkelen. Door zijn sterke analyse blijft hij met nieuwe ideeën komen en  weet hij ook zijn speelstijl aan te passen. Recentelijk zijn zijn resultaten erg wisselend. Door zijn aanpak is hij een van de meest instabiele spelers van het circuit en zijn openingen laten een gemengde indruk achter. ” We zullen zien welk verschil Anish kan maken.

Tenslotte heeft Maxime Vachier Lagrave een verrassend persoonlijke evaluatie van de spelers van het kandidatentoernooi geschreven: MVL candidates 2018 evaluation. Magnus Carlsen was met MVL niet eens dat ‘Kramnik, van alle spelers op de wereld, het schaken waarschijnlijk het best begrijpt …

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.