Groninger Combinatie: ongrijpbare vorm

Het gaait nait aal te best mit de grunneger fc
moar dat ligt an t seizoen en dat wordt wel weer oké – Carnaval in’t Noorden

In bovenstaande songtekst kondigde het vermaarde duo Rooie Rinus en Pé Daalemmer aan dat zo rondom carnaval de Grunnigers de smoak weer te pakken zouden krijgen. Echter, inmiddels is het carnaval alweer achter de rug en de Groninger Combinatie staat nog steeds stijf onderaan in de meesterklasse. We wisten van tevoren dat het een zwaar seizoen zou worden omdat we op grond van de kille elo-cijfers onderaan stonden. Wat het team echter nog het meest parten speelt, de schrijver dezes voorop, is het gebrek aan vorm.

Laten we eerst maar de balk in eigen oog benoemen. Feit is dat ik dit jaar in de 1e ronde met wit verloor van een 1900-speler wat een matchpunt kostte, vervolgens tegen Henk Vedder niet het opgelegde …Te4! speelde, tegen de Kennemer Combinatie een matchpunt cadeau deed door me te laten beschwindelen door Ali B. en tegen Apeldoorn het teamvertrouwen knakte door in no-time te verliezen. Tsja, dan zit je er niet meer lekker in natuurlijk. En die vorm zet zich naadloos door op de interne waar de miniatuurnederlagen zich afwisselen met het uit handen geven van +3 stellingen.

En als je eenmaal uit vorm bent dan is de fut eruit. Dan voelt het op vrijdagavond nog maar eens doornemen van die eindeloze bak aan openingsvarianten als het doorslikken van een lepel levertraan. Dan voelt het als een straf om te vroeg wakker te worden en je naar het station te slepen, omdat het in Den Bosch blijkbaar nodig is om 12:00 te beginnen. Dan zie je op tegen een team dat per bord 100 punten sterker is, in plaats van dat je denkt ‘ha, lekker punten verdienen’. Bij de rest van het team kan ik niet in het hoofd kijken, maar als het rijtje W-We indicatief is voor de vorm dan stemt dat niet erg hoopvol.

Dus in die vormloze stemming betrad ik de speelzaal om HMC te treffen in de sterkste opstelling dit seizoen. Het is niet de eerste keer dat teams juist tegen ons maximaal komen. Trekken we dit soms aan of zo? Waar wij zelf gehandicapt waren door het ontbreken van onze toppers Sipke en Jan (Bundeliga-verplichtingen), bleek het ijdele hoop dat dat ook voor onze tegenstander zou gelden. Naast homegrown GMs Burg en Dambacher hadden ze ook vaste kracht GM Fridman en surprise Zatonskih (2491) aan de bovenste borden zitten.

Waren er dan helemaal geen lichtpuntjes? Jawel. Het eerste lichtpuntje was de vrieskou van vorige week. Bevroren wissels, vlucht naar Iran gemist en Sergey was opeens beschikbaar om mee te spelen tegen HMC. Verder vind ik de speelzaal van Den Bosch, een combinatie van een seniorenflat met een buurtcentrum, eigenlijk best plezierig. Er is koorgezang zo halverwege de partij, als je stelling en stemming dat kunnen verdragen dan is dat best aardig. Achter de bar staat vriendelijke bediening en er worden speciaalbiertjes met namen als Poes geschonken. Dus daar kon het niet aan liggen en we gingen de strijd aan.

Lees verder op de site van Groninger Combinatie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.