MuConsult Apeldoorn in gevarenzone na nederlaag

De uitwedstrijd tegen SISSA is een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie, waarbij de winnaar vrijwel zeker zou zijn van handhaving in de Meesterklasse. Al snel werd er na zetherhaling op bord 2 remise besloten tussen Roland Schmaltz (één van de twee Duitse versterkingen voor deze wedstrijd) en Hing Ting Lai. Op het eerste bord offerde Arik Braun een pion tegen Lucas van Foreest en werd er na wat schermutselingen tot remise besloten in een ongelijk lopereindspel. De sterkste spelers van beide teams hielden elkaar dus in evenwicht en dus moest het op de andere borden gaan gebeuren.

Er waren veel ingewikkelde stellingen met ongelijke materiaalverhoudingen, maar het zag er toch al niet al te best uit voor ons. Rond de tijdnoodfase ging het ineens hard en vielen er aan onze kant een paar pijnlijke nullen. Armen Hachijan kwam met zwart uitstekend uit de opening tegen Ivo Maris, maar door een foutje kantelde het snel. Ivo combineerde vervolgens erg fraai en Armen geloofde het verder wel in het verloren dame-eindspel dat ontstond. Ook Thomas Beerdsen kwam met zwart goed uit de opening tegen Nick Maatman. Hij won een kwaliteit op h1, maar vond niet de juiste zetten om zijn dame daar nog weg te krijgen. Nick rondde het daarna soepel af.
Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.