1A : Sissa 2 – Purmerend 4 – 6

Gisteren speelde ons 1e team de verre uitwedstrijd in Groningen tegen studentenschaakvereniging J.S.V. Sissa 2.

Lucas en Giel waren afgelopen maandagavond al naar het Groningse afgereisd waarvoor onze dank, omdat beiden deze zaterdag echt belangrijker zaken hadden te doen.

Sissa willigde ons verzoek in en in het gezellig stadscafé Atlantis met op de achtergrond muziek van ACDC, The Stones, Beatles en andere rockhelden speelden beiden een soepele remise.

Lucas bereikte met wit tegen CM Paul ten Vergert snel voordeel in een huisvariant en Giel tegen Arjan Dijkstra maakte de stelling na een pionoffer vrij complex. Beiden boden remise aan, hetgeen na een lange werkdag logisch was en graag door de Groningers werd geaccepteerd.

Zodoende gingen we gesterkt de lange reis naar het Noorden aan in de wetenschap dat de gemiddelde tegenstand minder zou zijn, omdat beide tegenstanders gemiddeld 100 ratingpuntjes meer hadden.

En toen we de opstelling onder ogen kregen bleek dat ook het geval te zijn.

Wel kwamen we na 2,5 uur op achterstand, omdat Enrico zijn 5e nul op rij scoorde. Na pionverlies bleef er van zijn stelling weinig over. Voor Enrico die het seizoen zo overtuigend begon met 2 zeges tegen sterkere tegenstanders resteren nog 2 partijen om van die hatelijke nullen af te komen..

Al vrij snel scoorde Yong Hoon aan bord 1 de gelijkmaker door tegen Elias Oude Brunink (rating 536 puntjes minder) niet veel te ondernemen en  de fouten aan zijn opponent over te laten. Toen er een loper werd ingesloten was het snel afgelopen.

Ook Barry aan bord 3 had ruim 500 puntjes meer dan Maarten Roorda en dat was ook duidelijk te zien. Na pionwinst en secuur spel was de voorsprong na ruim 3 uur een feit.

Peter aan bord 9 speelde een prima pot, stond wat beter en een blik op de overige borden deed hem besluiten om de remisehaven in te gaan.

Het werd echter toch gelijk, omdat Anton ondanks een puik opgezette partij en een pion voor, ineens spoken zag. Hij rokeerde lang en dat was het nou juist net niet. Hierna werd hij vrij kansloos mat gezet.

Jammer want de 1e overwinning lag echt voor het grijpen.

Lees verder op de website van Purmerend.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.