Stefan Bekker open snelschaakkampioen Bennekom

BENNEKOM – Het open snelschaakkampioenschap van Bennekom is gewonnen door Stefan Bekker. De FIDE meester uit Veenendaal met de hoogste rating van alle deelnemers, had uiteindelijk de langste adem in de strijd met Hotze Tette Hofstra, de plaatselijke favoriet.

De hoofdgroep in volle actie. Rechts Stefan Bekker

Naast Bekker, Hofstra en Dick de Graaf uit Bunschoten-Spakenburg bevochten ook Martin Markering, Johan van den Brink en Noel Bovens zich een plaats in de hoofdgroep.

Het titanengevecht tussen Hotze Tette Hofstra (links) en latere winnaar Stefan Bekker

Bekker, oud-speler van Wageningen, moest in de finaleronde alleen remise toestaan aan Johan van den Brink. Ook Hofstra, die in de voorronde nog sterker was dan Bekker, moest zijn meerdere erkennen. Als derde eindigde Dick de Graaf. Deze sterke speler van meesterklasser En Passant moest in de finaleronde alleen buigen voor Bekker en Hofstra.

Preses Teunis Bunt (rechts) feliciteert Stefan Bekker met de titel

In totaal waren 27 schakers gestart aan de acht voorronden waarin al snel een scheiding kwam tussen de sterke en minder sterke snelle schakers. Hofstra was na acht ronden onverslaanbaar en moest alleen aan Noel Bovens remise toestaan.

 

John Riksen ging na verlies in de eerste ronde tegen Harry Verhoef in de achtervolging. Hij kwam weliswaar terug met drie zeges op rij, maar toen was zijn kruit verschoten en hij haalde de hoogste finalegroep niet. Ook Teunis Bunt en Martijn Pauw vochten als een leeuw, maar kwamen er ook niet.

Ook Harry Verhoef ontving een prijs

Opmerkelijk was de start van Teun Alting. Die kon drie ronden prima meekomen, maar ook bij hem was het toen gebeurd. En hij moest toegeven dat een partijtje van vijf minuten toch iets anders is dan een lange schaakpartij.

 

De tweede groep werd gewonnen door Diederick Vos uit Rhenen, met op de tweede plaats Teunis Bunt. In groep 3 was Harry Verhoef laat op de avond op dreef en versloeg al zijn tegenstanders onder wie de jeugdige Reynier Vos uit Rhenen, die alleen moest buigen voor Verhoef. Veenendaler Pim Dik won tenslotte in groep 4 met op de tweede plaats Wilbert Vos uit Rhenen.

Er was veel belangstelling voor het snelschaak van BSV Bennekom

(Foto’s Rinus van der Molen)

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.