1B: DSC Delft – Venlo 6 – 4

Hebben we met deze winst nog kans op promotie naar de Meesterklasse? Misschien als er een wonder gebeurt. Met nog 2 ronden te gaan staan we 1 mp en de nodige bordpunten achter op de 2 koplopers die 5-5 speelden tegen elkaar.
Maar over de wedstrijd. Gelukkig deden onze kanonnen Joost en Chiel weer mee. Ze zijn buitengewoon op dreef dit seizoen en wonnen ook dit keer allebei. Wat mij betreft eeuwig zonde dat ze er tegen de Stukkenjagers (vorige wedstrijd) niet bij konden zijn. Wie weet wat er anders had kunnen gebeuren….
Van de wedstrijd tegen Venlo heb ik weinig meegekregen opgeslokt als ik was door mijn eigen partij. Op het laatst waren er nog 3 partijen aan de gang bij een stand van 4-3. Lisa en ik stonden verloren en Chiel leek te gaan winnen. Chiel won inderdaad en Lisa verloor inderdaad. 5-5 lag in het verschiet. Maar toen de verrassing: door “infinite resistance”toe te passen en vanwege de tijdnoodproblemen van mijn tegenstander WON ik. Dus werd het 6-4.
Verder laat ik onze mensen zelf aan het woord:

Bord 1. Chiel:
Mijn tegenstander verspeelde veel tijd in de opening door met zijn loper om te spelen via Lg5-h4-g3, waarna ik met zwart al snel goed kwam te staan. In een stelling met tegengestelde rokades bouwde ik een sterke aanval op, maar de afwerking was onnauwkeurig. In de tijdnoodfase lukte het me niet om de vernietigende klap uit te delen, en ik moest dameruil toestaan. Het resterende einspel (met pluspion voor mij) bleek echter nog steeds lastig te verdedigen voor wit doordat ik met de pion op g3 en loper op f2 zijn toren op g2 in bedwang kon houden.

Lees verder op de website van DSC Delft.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.