BSG – Pathena Rotterdam 4 – 6

Afgelopen zaterdag speelde BSG een tweede thuiswedstrijd achter elkaar. Vorige keer werd met miniem verschil gewonnen van Voerendaal en daarmee kwamen we op 7 matchpunten, wat normaal genoeg moet zijn voor handhaving. Echter om helemaal zeker te zijn is een extra puntje toch wel nodig. Elk jaar overlappen enkele KNSB-zaterdagen met die van de Bundesliga, wat er bij veel Nederlandse teams voor zorgt dat de toppers niet mee kunnen spelen. Het kost En Passant waarschijnlijk de titel door hun verlies tegen LSG en ook wij moesten Robin en Mads aan Solingen laten. Daarvoor in de plaats speelden Ivan en topscoorder van het tweede Yme.

Onze tegenstander Pathena Rotterdam stond met 3 punten nog in de degradatiezone en zag een goede kans om daaruit te komen. Liam Vrolijk, die normaal ook in Duitsland speelt, was nu in Nederland achtergebleven. Met drie grootmeesters en een gemiddelde rating van 2424 kwamen zij op volle oorlogssterkte naar het Denksportcentrum.

Ondanks dat Pathena een ratingoverwicht had op acht borden leek het er na de openingen op dat BSG voor een verrassing zou gaan zorgen. Spannende stellingen op de meeste borden, maar op zeker vier borden leek er toch wel een mooi voordeeltje voor de thuisspelers te zijn.

Het eerste resultaat van de dag was echter een tegenvaller. Robert had op bord 3 vanuit het Spaans het hele centrum afgeruild en daarmee een gelijke stelling gecreëerd. Een verrassend stukoffer van Robby Kevlishvili op f7 zorgde voor een onoverzichtelijke stelling en het lukte hem niet om de juiste voortzetting te vinden. Hierdoor werd de aanval van Robby te sterk en kon Robert opgeven.

Een uitgebreid verslag met analyses van Yme Brantjes is verder te lezen op de website van BSG.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.