Seniorenkampioenschap Dieren

Bij de info over het seniorenkampioenschap valt mij op dat zowel voor het seniorenkampioenschap (7-rondig en 20 deelnemers) als het open toernooi (5-rondig en meer dan 100 deelnemers) een fors inschrijfgeld van €50 euro wordt gevraagd.

In het seniorenkampioenschap is er een flinke prijzenpot (o.a. hoofdprijs €500), terwijl de winnaar in het open toernooi lijkt te worden afgescheept met een prijsje van slechts €70.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de deelnemers van het open toernooi (de wat lager gerate schakers) de prijzenpot van het seniorenkampioenschap spekken. Deze groep brengt dus 100 x €50 = €5000,- binnen. Dat komt op mij onredelijk, asociaal en wat elitair over. Evenmin kan ik mij voorstellen dat de KNSB, die dit toernooi onder haar hoede heeft, hier achter kan staan. Ik zou er dan ook  voor willen pleiten om het inschrijfgeld van het open toernooi te verlagen naar €25.

4 Reacties

 1. Avatar
  Wijnand 04 april 2018

  Moeilijk te zeggen als je niet de hele boekhouding maar slechts de bijdrages en de prijzen kent. Het verschil *lijkt* aanzienlijk.

  Die 20 zijn overigens “minstens 20” volgens de site. En dat “meer dan 100” hoeft ook helemaal niet meer dan 100 te zijn. Kan heel goed 30 en 90 worden. Het aantal ronden is ook verschillend. De senioren moeten meer ronden zwoegen voor hun geld.

  Ook zijn er meer inkomsten (sponsor) en uitgaven (zaalhuur/ organisatie) die van invloed kunnen zijn. Wie weet, ik zeg maar wat, wil de sponsor de ene groep meer steunen dan de andere. Dat zou je dan frustreren door dan de andere groep minder inschrijfgeld te rekenen.

  Te weinig informatie om hier iets zinnigs over te zeggen. Vraag dit aan het organisatiecomité zou ik zeggen.

 2. Avatar
  Jaap Amesz 04 april 2018

  Het principe ‘de zwakkere volwassenen betalen voor de prijzen van de toppers en gesubsidieerde jeugd’ is al 100 jaar het geval. Toch zijn er af en toe toernooien met amper inschrijfgeld en amper prijzengeld, doe daar dan aan mee. En wees blij met Dieren, want ik wilde meespelen in Moskou waar ik als sub-2300 speler maarliefst 300 euro zou moeten betalen! Toen heb ik uit principe niet deelgenomen! En ik neem het ze niet kwalijk, want ze willen selectie bij de poort. Hoe zwakker, hoe duurder. Prima, ga ik wel ergens anders schaken.

 3. Avatar
  Aard 04 april 2018

  Hierover heb ik vorig jaar al geklaagd bij de organisatie. Maar zo was hun begroting nu eenmaal, zonder in details te treden.

 4. Avatar
  toon janssen 04 april 2018

  Ik ben inmiddels wel heel nieuwsgierig geworden naar die begroting van 2018 plus het financieel overzicht van 2017 en dan wel specifiek van dit seniorenkampioenschap.

  Graag publicatie op site van de KNSB.

  Het is immers geen gewoon open toernooitje maar een officieel kampioenschap.

   

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.