Zondag 15 april vluggermatch Lai – Van Wely

Op zondag 15 april a.s. speelt Hing Ting Lai zijn jaarlijkse snelschaakmatch. Ook ditmaal is de organisatie erin geslaagd een aansprekende tegenstander te vinden: niemand minder dan regerend Nederlands kampioen Loek van Wely gaat het tegen hem opnemen! Voor deze match is een prijzenpot van 450 euro beschikbaar, met als verdeelsleutel twee-derde voor de winnaar en een-derde voor de verliezer.

In 2015 speelde Hing Ting zijn eerste match, met als resultaat 32-18 winst op Manuel Bosboom. Een jaar later versloeg hij Dimitri Reinderman met 29½-20½, en in 2017 werd hij nipt geklopt door Jorden van Foreest (25½-24½).

Evenals vorig jaar is er ook een side event, waarin Thomas Beerdsen speelt tegen Liam Vrolijk. De winnaar van deze match incasseert 200 euro, de verliezer 100 euro. Thomas is al sinds vorig jaar IM, en Liam is dat net geworden. In het Tata-toernooi 2018 liet hij zijn derde norm aantekenen.

Plaats van handeling: Schaakcafé De Laurierboom, Laurierstraat 76, Amsterdam.

Aanvangstijdstip: 13.30 uur.

In beide matches worden 50 partijen gespeeld met een speeltempo van 3 minuten p.p.p.p. zonder increment.

Publiek is van harte welkom. Komt dat zien!

Beeld uit de matches van vorig jaar

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.