Roger Meng en Koen Leenhouts winnaars van AAW Prinsenstadtoernooi

Roger Meng is de winnaar geworden van de elfde editie van het AAW Prinsenstad toernooi. Dankzij een overwinning in de laatste ronde kwam hij langszij bij Koen Leenhouts die een snelle remise speelde tegen Ulf Andersson. Op basis van weerstandspunten mag Meng zich echter toernooiwinnaar noemen.

Met een recordaantal van 199 deelnemers was het toernooi een groot succes. Op vrijdagavond barstte de strijd op de borden los nadat de deelnemers een kort welkomstwoord van toernooidirecteur René Poots en sponsor AAW administratie & advies Westland hadden ontvangen. En uiteraard nadat hoofdarbiter Aart Strik nog een paar puntjes op de i had gezet betreffende de spelregels. Het was het begin van een spannend toernooi, wat bleek uit het feit dat geen enkele van de 4 groepen een ongedeelde winnaar had.

Want ook in de drie overige groepen waren er gedeelde eerste plaatsen.

In de B-groep eindigden Maxim le Clerq en Khoi Pham gezamenlijk op de 5 punten. Maxim won de groep op een half SB-punt.

De C-groep kende drie winnaars met 5 uit 6. Jan Torensma won de groep op weerstandspunten, en deelde de eerste plaats met Chi Yun Cchun en Jaco Arkesteijn.

In de D-groep won Henri Heres de groep omdat hij twee weerstandspunten meer had dan Mario Angelop Dirks.

Nieuw dit jaar waren de vierkampen. Voor spelers die de 6 ronden van een weekendtoernooi wat teveel van het goede vinden was er dit jaar voor het eerst de optie om gedurende het toernooi 3 partijen te spelen. De partijen werden gespeeld op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag. Dit jaar begonnen we met 3 vierkampen, en we hopen dat de komende jaren meer spelers hun weg naar de vierkampen zullen vinden. Leuk was ook het grote aantal jeugdspelers dat in de verschillende groepen deel nam. Velen van hen konden zich al uitstekend meten met de volwassenen in hun groep, en een aantal ging ook met een prijs naar huis. En net als alle anderen stonden ze regelmatig rond de topborden te kijken hoe grootmeesters en meesters hun partijen spelen.

Veel meer info, waaronder eindstanden, foto’s, partijen, de spektakelprijzen en veel meer is te vinden op de website van de organiserende vereniging DSC: www.delftseschaaksite.nl/

Namens het organisatiecomité,

Ted Barendse

06-42140566

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.