2B: Caïssa-Eenhoorn – HSG 7 – 1

Viervoudig landskampioen HSG is gedegradeerd uit de tweede klasse. Opmerkelijk genoeg wisselen de Hilversummers van plaats met het tweede team van de Gooise buurman BSG (Bussum), dat van de derde naar de tweede klasse promoveert. Hieronder het verslag van HSG.

Op zaterdag 7 april vertrok HSG 1 zonder meesters en met drie invallers naar Hoorn (Zwaag) om tegen de nummer één van de ranglijst de ongelijke strijd aan te gaan tegen degradatie. Caïssa-Eenhoorn streed om het kampioenschap.

Na drie uur spelen stond het op alle borden nog zo’n beetje gelijk, maar in dat laatste uurtje toen de bedenktijden krapper werden, vielen er wel erg veel blunders te noteren aan de HSG kant.

Alle partijen werden gespeeld op live-borden, de partijen zijn na te spelen via deze link.

De wedstrijd in bordvolgorde van 8 naar 1:

Michaël had lange tijd een goede stelling waarin hij een kwaliteit kon offeren voor goed spel, maar toen hij de kwaliteit op een ander veld offerde kreeg hij een mataanval om zijn oren, 1-0.

Ernst kwam door goed spel steeds beter te staan en later zelfs ruim gewonnen te staan. Direct afmaken was echter niet mogelijk en toen hij even niet oplette ging pion c3 eraf waardoor zijn tegenstander een gevaarlijke vrijpion creëerde. Ook hing er eeuwig schaak in de lucht. De stelling was toen al min of meer in evenwicht en er werd remise overeengekomen, 1½-½.

Herman kreeg een partij op het bord met ongelijke lopers en allebei een dame en een toren. Herman verdedigde en zijn tegenstander viel aan. Het was een moeilijke stelling, maar waarschijnlijk houdbaar voor Herman. Na de blunder 44… f5? raakte zijn dame ingesloten, die kon eerst nog naar f5, maar daar stond nu zijn eigen pion, 2½-½.

Lees verder op de website van HSG.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.