Negenklapper voor Kennemer Combinatie

Kennemer Combinatie won met maar liefst 9-1 van SISSA. De Haarlemmers (en omstreken) kunnen geen kampioen meer worden, maar gaan wel Europa in. Een verslag van non-playing captain Paul de Ron op hun clubsite.

Groningers zijn wel wat gewend als het gaat om aardbevingen, maar de nederlaag van 9-1 moet als een mega-aardschok zijn aangekomen (bij mijn weten ligt er geen gasveld onder het Denksportcentrum). Sissa was enigszins verzwakt afgereisd naar Haarlem door het ontbreken van Zaragatski en Van Assendelft. Daar stond tegenover dat bij KC David en Ali ontbraken, zodat Daan en Rob (!) werden opgeroepen als invallers.

Het eerste halfje werd snel binnengehaald door Miguoel, die het met wit opnam tegen de Nederlands kampioen van 2016, Jorden van Foreest. Mig speelt nog voor een GM-norm, die mogelijk in de laatste ronde tegen LSG nog gescoord kan worden.
Behalve het andere halfje van Rob, die in de aanval op de zwarte koning ergens de winst heeft laten liggen, werden alle andere partijen gewonnen. Loek speelde een scherpe Siciliaan tegen Lucas van Foreest, die een paard en loper investeerde tegen 4 pionnen om de zwarte stelling af te breken. Loek verdedigde het echter secuur en in het eindspel met dame tegen toren en paard, moest Lucas de figuurlijke vlag strijken.

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.