Topborden wijzen HMC Calder de weg

Door Thomas Mollema, foto’s door René Olthof

In de voorlaatste ronde van de Meesterklasse stond de kraker tussen En Passant en HMC Calder op het programma. De nummer 3 tegen de nummer 4 van de ranglijst dus! De titel was al uit beeld door een ijzersterk seizoen van LSG, de degradatie was ook al afgewend. Tja, vriendschappelijk wedstrijdje voor de eer dus zou je kunnen denken. In tegenstelling tot andere klassen levert een top 4-notering hier echter wel iets op. De nummers 1 t/m 4 plaatsen zich voor de ECC. We speelden dus tegen een directe concurrent voor een ticket.

De topborden

In het bij (bijna) iedereen bekende denksportcentrum van Bunschoten-Spakenburg vond de wedstrijd plaats. Vlak voor de wedstrijd kregen wij door dat Tycho twintig minuten en Geert een half uurtje later zouden aanschuiven. Ik zei nog tegen Jeroen dat het wel de bedoeling was om het beter te doen dan de vorige keer dat ik meespeelde tegen En Passant, toen werd het bij mijn debuut in de Meesterklasse namelijk maar liefst 9,5-0,5 met als enige lichtpuntje de remise van Jeroen tegen Nijboer. ‘Dat komt wel goed’ aldus Jeroen, daar zou ik hem aan houden!

Lees verder op de website van HMC Den Bosch

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.