3C: BSG 2 kampioen na zege op SMB

Al na de zevende ronde kon BSG 2 het kampioenschap niet meer ontgaan. In deze achtste ronde werd het officieel, de Bussumers breidden de voorsprong uit naar vijf matchpunten. Volgens Tom de Ruiter is het lang geleden dat BSG 2 in de tweede klasse speelde. Hij weet nogal wat van de geschiedenis van BSG. Deze wedstrijd was zijn 500e in de KNSB-competitie. Een verslag van Ruben Hilhorst.

 

BSG 2 is afgelopen zaterdag kampioen geworden met een afgetekende 6-2-overwinning op SMB 1. We hebben een 100%-score met 16 punten uit 8 partijen. Onze concurrenten kunnen ons niet meer inhalen, al is er nog een ronde te gaan op 21 april. Dan spelen we thuis tegen ASV 3.

Het seizoen 2016-2017 eindigden we als vierde. De seizoenen daarvoor hebben we er een paar keer aan het kampioenschap mogen ruiken met tweede plaatsen. Maar ieder jaar was er een ander team dat sterker was. Zoals onze buren van HSG die jammer genoeg degraderen uit de tweede klasse, LSG 3 of Zukertort Amstelveen 3.

Wat de wedstrijd extra bijzonder maakt, is dat het Toms 500e wedstrijd in de KNSB-competitie was. Om dan ook nog kampioen te worden en te promoveren naar de tweede klasse is extra speciaal. Volgens Tom is het lang geleden dat het tweede team in de tweede klasse speelde.

Vooraf had ik me wat zorgen gemaakt over de wedstrijd. SMB heeft 5 sterke spelers met Amesz (2230), Van den Hatert (2124), Rijkschroeff (2056), Waenink (2046) en Hogenhout (2011). Wat zou er gebeuren als deze mannen punten scoren, terwijl ze de schade op de andere borden beperkt houden? Ik had dan ook diverse opstellingen de revue laten passeren. Rein, Timon en ik hebben druk met elkaar gemaild en de voors en tegens afgewogen. Uiteindelijk hadden we een opstelling gevonden die het beste bestand was tegen allerlei opstellingen waarmee SMB kon komen. En ze kwamen met een opstelling die ik niet verwachtte. Gewoon de sterkste op bord 1 en dan het rijtje af.

Jesper won als eerste. Lange tijd leek de stelling mij in evenwicht, met een vol bord waarin langzaam gemanoeuvreerd werd. Ineens zag ik vanachter mijn bord spelers rondom het bord van Jesper staan en er was geroezemoes waaruit bleek dat er een beslissing was. Gelukkig gebaarde Timon dat Jesper gewonnen had, waarna ik me weer met mijn eigen stelling kon bezighouden. Ruben Hogenhout dacht een pion te winnen, maar werd toen verrast door een dubbele aanval die direct beslissend was.

 

Lees verder op de website van BSG.

 

 

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.