LSG Intellimagic kampioen na zege in Apeldoorn

 

LSG is voor het eerst in de geschiedenis kampioen van Nederland. Een gelijkspel tegen MuConsult Apeldoorn zou genoeg zijn, dachten ze in Leiden, vanwege de enorme voorsprong in bordpunten op Kennemer Combinatie. Toen wisten ze nog niet dat KC met 9-1 zou winnen. Maar LSG won, krap, en boekte dit historische resultaat. Een verslag van Jelmer Jens.

 

7 april 2018, een historische dag in de clubgeschiedenis! Met nog 1 ronde te gaan heeft LSG het eerste landskampioenschap veiliggesteld! De voorsprong van 3 matchpunten op de nummer 2 en regerend landskampioen Kennemer Combinatie werd afgelopen zaterdag geconsolideerd. Het ging allesbehalve gemakkelijk…

Met 3 matchpunten voorsprong op Kennemer Combinatie gingen we de 8e ronde in. De opdracht was duidelijk: proberen te winnen maar een gelijkspel was ook in orde. Met zoveel meer bordpunten zouden we in de onderlinge wedstrijd maar een paar bordpunten bij elkaar hoeven te rapen. Apeldoorn stond op een degradatieplek en had een overwinning nodig om lijfsbehoud in eigen hand te nemen.
Tijdens de voorbespreking maakten we een inschatting van wie er bij Apeldoorn mee zouden doen. Jussupow was in het land voor een training, daar kon een vinkje achter. Pruijssers was bezig aan een toernooi, daar kon een kruisje achter. Verder verwachtten we de gebruikelijke opstelling met een aantal gevaarlijke spelers die het ineens op hun heupen kunnen hebben.

Leuke bijkomstigheid was dat het 2e team ook tegen een team van Apeldoorn speelde, uitgerekend op een dag als deze. In de zaal naast ons vond een bridge-evenement plaats. Om de dag in goede banen te leiden had Apeldoorn de analyseruimte naar buiten verplaatst. Prima keuze met dat mooie weer.

Uw verslaggever (Jelmer) speelde met zwart tegen Thomas Beerdsen. Wit bouwde in de opening een tijdvoorsprong op de klok op, maar dit ging ten koste van de stelling. Dankzij een centrumactie werd alle muziek uit het witte spel gehaald en mocht zwart hopen om de partij te dirigeren. Ik liet een paar mogelijkheden op voordeel echter onbenut, waarna we besloten om geen maten meer aan dit stuk toe te voegen.

 

Lees verder op de website van LSG.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.