1A: Purmerend wint moeizaam van Messemaker

 

Purmerend is een topper in de eerste klasse, maar had het moeilijk tegen degradatiekandidaat Messemaker 1847. De Noord-Hollanders wonnen wel met 6-4 en klommen naar de tweede plaats achter Charlois Europoort. Dat team werd deze ronde wel met overmacht kampioen. Heugelijk feit bij Purmerend was dat Pieter Hopman bijna zeker de eerste IM van de club wordt. Dat bereikte hij door Peter Scheeren te verslaan. Messemaker 1847 moet in de laatste ronde van het sterke Wageningen winnen en is dan nog niet zeker van klassebehoud. Hieronder het verslag van de site van Purmerend.

 

Afgelopen zaterdag speelde ons 1e team tegen promovendus Messemaker 1847 uit Gouda. Dit sympathieke team vecht tegen degradatie en legde ons het vuur na aan de schenen. Al snel keken we tegen een 0-2 achterstand aan. Eerst verloor Anton aan bord 9 tegen Henk-Jan Evengroen. Hij verloor de kwaliteit en toen ging het snel bergafwaarts. Ook Enrico aan bord 5 verloor na een heftige aanval van Wim Heemskerk op zijn koningsstelling. Hij leek het nog te kunnen kiepen, maar een schijnoffer gooide roet in het eten. Dit seizoen is zeker niet het seizoen van Enrico, maar dat kan zo maar de komende wedstrijd veranderen. De ommekeer komt er aan, let maar op.

De aansluittreffer werd gescoord door Yong Hoon aan bord 3 tegen hun sterke teamleider Peter Ypma. Na een pion achter kwam het tactische vermogen van Yong Hoon om de hoek kijken. Met vernuftige zetten werd de damevleugel van wit onder handen genomen en toen een wit paard naar b1 terugging, was het snel afgelopen. De achterstand werd weer groter (1-3), omdat Michael na een pion te hebben voorgestaan een combinatie van Jan Evengroen overzag en verloor.

2-3  werd gescoord door Pieter aan bord 2 tegen IM Peter Scheeren. Met subtiel spel won Pieter 2 pionnen en kreeg een stevige aanval op de vijandelijke koning. Weliswaar veroverde zwart 2 pionnen terug, maar toen was het leed al geschied. Door deze prestatie gaat Pieter zo goed als zeker onze 1e IM worden. Een remise in de laatste wedstrijd tegen Caïssa tegen wie dan ook volstaat voor zijn laatste IM-norm.

Lucas aan bord 6 scoorde de gelijkmaker. Daarbij had hij na een moeilijke, zware pot het geluk aan zijn zijde. Peter bezig aan een prima seizoen stond wellicht iets beter, maar besloot na overleg om remise aan te bieden. 3,5-3,5. Dus moesten de overgebleven 3 Barry, Nicky en Giel ons de zege bezorgen en dat deden ze met verve.

 

Lees verder op de website van Purmerend.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.