1B: Amstelveen alleen wiskundig gezien niet veilig

Zukertort Amstelveen deed wat het moest doen, het won met 7,5-2,5 van mededegradatiekandidaat UVS. Volgens de verslaggever is Amstelveen wiskundig gezien nog niet veilig, maar praktisch gezien wel. Dat klopt, Amstelveen kan eigenlijk alleen degraderen als de onderste twee ploegen in de laatste ronde met bijna 10-0 winnen van de bovenste twee ploegen. In de link is ook te lezen over het gelijkspel van Amstelveen 2 in klasse 2D tegen Spijkenisse. Hieronder het verslag van Zukertort Amstelveen.

 

A1 moest nu toch eindelijk eens flink van zich afbijten. Tegenstander was UVS, met een enkel matchpuntje extra vlak boven A1 bivakkerend. Uit A2 zou Matthew Tan invallen, maar toen die ziek werd kwam Paul Peter Theulings A1 versterken.

Teamleider Jelmer Sminia gaf een solide voorbeeld. Hij kreeg een van de sterkere tegenstanders. Die speelde de London-opening. Er werd wat geruild en toen was het niet veel meer – remise. En die remise was verantwoord want er waren enkele fraaie standen te bewonderen. Tjark Vos kreeg een pion cadeau. Stap 3, volgens de gulle gever. Het punt liet niet lang op zich wachten. Bij Florian wachtte wit af tot de overkant alles klaar had gezet voor een overval. Toen Florian het onweer liet losbarsten bleek de witte stelling zo lek als een mandje. Toen de witte dame ook nog werd weggespoeld gaf wit er de brui aan. Sybolt Strating zag dat alles goedkeurend aan en accepteerde ook een vredesaanbod, al bleek achteraf dat hij een goede kans had gemist. 3-1.

En dan was er nog een mooie stand bij Bram ter Schegget. Twee witte torens op de open e-lijn zetten zwart onder zware druk. Zwart gaf de dame voor die twee vreselijke torens, maar Bram had scherp gezien dat hij er even later nog een stuk bij won. De rest was techniek. En al 4-1.

Maar de rest was allemaal niet zo simpel. Sander Los stond heel goed maar gaf een stuk weg. Fitzgerald Krudde ruilde een sterke loper en won een pion – maar dat was erg dubieus – volgens hem zelf ‘over het randje’. Stan van Gisbergen kwam twee pionnen achter, Paul Peter stond slecht en Colin Stolwijk had een pion gegeven voor initiatief dat er niet erg kwam.

 

Lees verder op de website van Zukertort Amstelveen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.