1B: DSC wint opnieuw maar moet afwachten

 

HWP Sas van Gent kan alleen kampioen worden als De Stukkenjagers in de laatste ronde verliest. Een gelijkspel van de Tilburgers helpt de Zeeuwen niet. Voor DSC Delft is het nog zwaarder. Zij kunnen alleen kampioen worden als De Stukkenjagers verliest en HWP gelijkspeelt of verliest. DSC moet het namelijk niet van de bordpunten hebben, schrijft de verslaggever. Wel is de ploeg uit Delft tevreden met opnieuw een overwinning, al is het krap op degradatiekandidaat De Pion.

 

Op een mooie zonnige lentedag ging het 1e team op pad naar Roosendaal voor de 8e ronde. Het speelde tegen het 1e team van De Pion, een team dat laatste stond, maar toch niet zwak was. We waren niet op volle oorlogssterkte, we misten Matthieu, in plaats daarvan was Ted opgetrommeld. Ik verwachtte een spannende wedstrijd en dat werd het ook.
Ted had een plusje, maar schatte een afwikkeling niet goed in en kwam zodoende in een eindspel met winstkansen voor geen van beide partijen, remise dus.
Bob stond ook wel iets beter, maar zijn tegenstander verdedigde zich goed, Bob kon er niet doorheen komen, dus ook hier werd remise overeengekomen.
Lisa had een interessante opening, waarin ze besloot om haar koning in het midden te laten (op f8) en voor de koningsaanval te gaan, door middel van h5-h4. Ze had kunnen afwikkelen naar een gunstig eindspel met een sterk paard op e5, maar dit zou ook de f-lijn openen wat ze te gevaarlijk vond voor haar koning. In plaats daarvan koos ze voor een onhandige voortzetting, waarbij wit een sterk paard op d5 kon neerzetten en ze met een zwakte op d6 bleef zitten. Ze ruilde dames af en het resterende eindspel was wat slechter voor haar, maar binnen de remisemarge.
Smaranda kwam minder te staan en verloor. Er valt over de partij van Dennis weinig te zeggen. Hij speelde de saaiste opening die er bestaat, het evenwicht werd nooit verbroken.
Na redelijk planloos spel na de opening was het Chiels tegenstander (zwart) die beter stond. Maar in de scherpe stelling die ontstond, mocht Chiel de lange diagonaal in zijn voordeel openen: dit leverde een matdreiging op waar weinig tegen gedaan kon worden. Chiel is nu topscorer met 6,5 uit 7!

 

Lees verder op de website van DSC Delft.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.