2C: Prima Voorschoten is nog niet klaar

 

In 2C staat in de slotronde een prachtig kampioensduel voor de boeg. Voorschoten staat maar liefst 8,5 bordpunten voor op de nummer twee, het Haagse DD, maar slechts één matchpunt. De andere ploegen volgen op grote achterstand. Volgende week strijden de twee titanen tegen elkaar. In deze achtste ronde wonnen beide ploegen. Voorschoten met maar liefst 6-2 van HWP Sas van Gent 2. Hieronder leest u het Voorschoter verslag van Sander Hilarius.

 

Nog één ronde te gaan en ons eerste achttal voert nog immer de ranglijst aan. Ditmaal was het HWP Sas van Gent 2 dat onder het juk doorging, met duidelijke cijfers 6-2. Dat betekent dat de laatste ronde op 21 april tegen concurrent DD allesbeslissend gaat worden. Voorschoten heeft daarin genoeg aan een gelijkspel.

Maar voor het zover was moest er natuurlijk nog wel wat worden verricht, want winnen gaat nooit vanzelf. Zoals bijna altijd viel er na twee uur spelen nog weinig over de uitslag te voorspellen. Hier en daar waren er wellicht wat lichte voordeeltjes, maar dat zegt allemaal nog niet zoveel. Kleine plusjes plegen immers vaak als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Maar bij Henk waren zelfs die niet te bespeuren, aan geen van beide kanten van het bord trouwens, zodat het daar al gauw remise werd. Niets aan te doen, dat gebeurt soms als beider openingsopzet niet bol staat van ambitie.

Peter was degene die de onzen op voorsprong zette. De Zeeuwen hadden het eerste bord ‘opgeofferd’, in de hoop uiteraard dat op de andere borden goed te maken, en dat had een ratingverschil van zo’n 400 punten tot gevolg. Dat is wel een beetje veel. Iedereen die wel eens tegen een veel sterkere heeft gespeeld weet hoe dat dan gaat: je doet best lang lekker mee, maar ineens sta je toch verloren. Zo ook nu.

Ook Midas boekte een snelle overwinning. Hij kwam al met wat voordeel uit de opening en toen zijn tegenstander strategisch niet handig voortzette, werd dat alleen maar groter. Een koningsaanval was daarvan het gevolg en die leverde al snel een kwaliteit en een pion op. Prompt daarop blunderde zijn tegenstander ook nog, maar dat maakte niet veel meer uit, want het pleit was al beslecht. Dat bracht de stand op 2,5-0,5 en bood vooruitzichten op een zonnige toekomst. David immers stond een pion voor, Igor leek in een mooie strijd de overhand te hebben gekregen, Kedem had een plusje maar de verzilverbaarheid daarvan was zeer de vraag, Rosa stond wat krap maar leek op het eerste gezicht het wel te houden en Vincent, ja, over wat daar allemaal gebeurde viel weinig verstandigs te zeggen. Maar hoe het ook zou aflopen, die twee voor de matchzege nog resterende punten die kwamen er vast wel.

 

Lees verder op de site van Voorschoten.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.