MuConsult Apeldoorn nog steeds in degradatiegevaar na nipte nederlaag

MuConsult Apeldoorn is er in de voorlaatste ronde helaas niet in geslaagd om de gevarenzone te verlaten. De wedstrijd tegen LSG IntelliMagic werd nipt verloren met 5,5-4,5, een score die al de derde keer dit seizoen op het bord gekomen is. Hierdoor blijft Apeldoorn op de 9e plaats staan en is in de laatste ronde een overwinning noodzakelijk om in de Meesterklasse te blijven.

Thomas Beerdsen was de eerste die klaar was na een uur of twee. Hij wist met wit geen voordeel te krijgen in een Spaanse structuur en accepteerde het remise aanbod van Jelmer Jens. Even later hadden Nico Zwirs en Edwin van Haastert ook voor remise getekend. Nico heeft met zwart keurig het witte openingsvoordeel geneutraliseerd en daarom bood Van Haastert op het juiste moment remise aan. Ook Stefan Kuipers en Jan-Willem de Jong hebben de vrede bewaard in een evenwichtige Spaanse partij waar zwart g5 heeft gedaan, een zet die na de partij Aronian-Kramnik in het afgelopen kandidatentoernooi steeds vaker in deze structuur lijkt voor te komen. Stefan behoudt hiermee bij een goed resultaat in de 9e ronde nog steeds uitzicht op een GM-norm. Hiermee was de stand 1,5-1,5 en omdat er schijnbaar op de andere borden niet zoveel aan de hand was, leek voor Apeldoorn een overwinning of een gelijkspel tot de mogelijkheden te behoren.
Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.