“Gokken op Grischuk” door Hans Meijer. Column van Schaakvereniging Promotie.

Weer eens een column van Hans over kansrekening, zo lijkt het althans.

Aan het einde van mijn telefoongesprek met Carlos Saavedra vroeg hij mij of ik nog wilde wedden op de uitslag van het kandidatentoernooi dat op het punt stond om in Berlijn te beginnen. Carlos had zijn lijstje met drie kandidaten al klaar, niet geheel toevallig de drie die door iedereen de hemel in geprezen werden, en ik kreeg van hem de overige vijf. Daar kon ik mee leven. Het viel mij op dat Carlos deze keer Caruana in zijn team opgenomen had en Karjakin, die twee jaar geleden het vorige kandidatentoernooi won, er uitgezet had. Een ietwat vreemd besluit want dankzij Karjakin had Carlos twee jaar geleden een silpancho gewonnen. Had ik een kans tegen zijn sterrenteam? Nadat ik de namen van mijn vijf schakers achterhaald had schatte ik mijn kansen niet slechter in dan die van Carlos. Vrijwel iedereen kon dit toernooi winnen…
Lees de column hier verder!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.