Korte biografie Bram Klapwijk

Op Schaaksite treft u vanaf 10 april op dinsdag wekelijks een boekrecensie aan. Een van de recensenten is Bram Klapwijk. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

(foto privécollectie)

Ik ben Bram Klapwijk, 24 jaar. Geboren in Amersfoort, maar opgegroeid in Hardenberg (Overijssel). Nadat ik het spel van mijn vader geleerd had, ben ik samen met hem op de club gegaan in Hardenberg en heel veel samen geschaakt. Rond mijn 16e ben ik daar ook begonnen als schaaktrainer, iets dat ik altijd minstens zo leuk heb gevonden als het zelf spelen. Ik heb Bestuurskunde en European Studies gestudeerd aan de universiteit van Twente, en inmiddels woon ik in het “verre” zuiden in Geldrop (naast Eindhoven). Ik werk sinds twee maanden als trainee informatiemanager bij de gemeente Bladel, wat tot nu toe erg goed bevalt. Bij schaakvereniging Eindhoven ben ik ook direct begonnen als jeugdtrainer, wat ik, zoals gezegd, gewoon erg leuk vind. In mijn recensies hoop ik aandacht te geven aan hoe het boek gebruikt kan worden voor zelfstudie, maar ook voor trainers die zoeken naar juist trainingsmateriaal voor hun leerlingen. Ik hoop dat de recensies jullie bevallen!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.