Vluggermatch Lai – Van Wely naar zinderend einde!

Op zondag 15 april kwamen de schaakjunks flink aan hun trekken in het Amsterdamse schaakcafé De Laurierboom, waar ze in groten getale kwamen opdraven om aldaar getuige te zijn van de snelschaakmatch tussen Hing Ting Lai en regerend Nederlands kampioen Loek van Wely. Over de afloop van de match liepen de prognoses ver uiteen, maar brede consensus werd gevonden in de verwachting dat de match in ieder geval een hoop spektakel zou opleveren.

Wel, de toeschouwers werden bepaald niet teleurgesteld! De meeste partijen werden tot op het bot afgekloven, en volgens scheidsrechter Eric Roosendaal was het niveau van de partijen extreem hoog. Na twee sets (van 10 partijen) stond Hing Ting met 11½-8½ voor, maar de derde set ging met dikke cijfers naar Loek: 8-2! Zou Hing Ting breken? Integendeel, hij rechtte de rug en pakte met 6½-3½ de vierde set, waarmee de stand op 20-20 werd gebracht. Hoe spannend wil je het hebben?

Lees hier verder (PDF): Verslag HTL-LvW

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.