Ach, laat die computer toch joh!

In de 9e ronde moest ik met SMB uit spelen tegen De Toren 2. Er stond nogal wat op het spel. SMB moest minimaal gelijk spelen om handhaving in 3C in eigen hand te hebben. De Toren 1 moest tegen kampioen De stukkenjagers in dezelfde zaal ook goede zaken doen om degradatie te voorkomen. Helaas verloor SMB, maar gelukkig verloren de concurrenten van SMB ook, waardoor we nipt als 8e gehandhaafd zijn. Voor de Toren 1 bleek het tij van degradatie niet meer te stoppen.

Eigenlijk is dit blogje 2 onderwerpen in 1 blog. Namelijk mijn inzending voor de schoonheidsprijs en wat kanttekeningen over computer schaak versus mensen schaak. De computer geeft voor beide kampen diverse vraagtekens als ik de evaluatie moet geloven. Toch beargumenteer ik dat zowel wit als zwart, ondanks de vraagtekens, toch praktisch een goede pot hebben gespeeld hebben als mensen. Dat we mensen blijven, is nou eenmaal een feit!

Ronald Engelen – Jaap Amesz

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.