De Stukkenjagers na 5 jaar terug naar de Meesterklasse!

In de wedstrijd tegen De Toren Arnhem stond er veel op het spel voor De Stukkenjagers. De Toren moest minimaal gelijk spelen om kans te maken op lijfsbehoud en wij moesten met een matchpunt voorsprong op de nummer 2 en 3 een nederlaag voorkomen om kampioen te worden van 1B. Om deze belangrijke dag goed te beginnen had Tijmen ons allen uitgenodigd en gezorgd voor een uitgebreid ontbijt. In combinatie met de zon was er geen betere voorbereiding mogelijk. Goed gevuld en vol goede moed snelden we naar Arnhem om nog zonder tijdsachterstand aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Eenmaal aangekomen konden we meteen beginnen. Veel tijd om oude bekenden te begroeten was er niet.

Een eerste rondje langs de borden leerde me niet veel, behalve dat het wel eens spannend kon gaan worden vandaag. Even later zag ik Stefan Beukema een pion had gewonnen tegen Jeroen van Onzen, Jasper Beukema bezig was meteen veelbelovende koningsaanval tegen Leo Hovestadt en Lars Vereggen leek een goede stelling te hebben gekregen tegen Joost Offringa.

Het was allemaal schijn. Lars heeft nooit beter gestaan en ze kwamen snel remise overeen zodat Joost zijn volgende afspraak kon halen.

Stefan zag zijn voordeel verdwijnen en vluchtte ook in remise en Jaspers koningsaanval sloeg niet door en liet tegenspel toe.

Zou het dan toch niet gaan lukken? Druk bezig met mijn eigen partij op bord 8 tegen Ruud Janssen (De Toren had ervoor gekozen om vlak voor de wedstrijd te loten voor de bordopstelling) vlogen de punten ineens voorbij. Zoals wel vaker dit seizoen beginnen we rustig, maar stromen de punten na een tijdje binnen. Anne Haast, Herman Grooten, Tijmen Kampman en Mart Nabuurs wonnen tegen respectievelijk Mathieu Roskam, Sebas Beumer, Dries Wedda en Geert van Hoorn allemaal snel na de opening materiaal en daarmee ook hun partij.

Zo stond het ineens 5-1 en gezien ons doelsaldo dit seizoen was dat al genoeg voor het kampioenschap! Daarbij werd er nog een persoonlijk succes geboekt door Mark Haast. Hij werd topscorer van 1B door maar liefst een score van 8 uit 9. Ondanks schommelende objectieve evaluaties speelde hij zelfverzekerd naar de winst tegen Etienne Goudriaan.

Jasper wist zijn tegenstander nog te trucen en won ook. Nick Bijlsma trok aan het kortste eind in een chaospartij tegen Willy Hendriks.

Ikzelf was de enige die de tijdscontrole had gehaald en het duurde nog lang voordat ik het kampioenschap mee kon vieren. Ruud speelde me helemaal weg, maar in een totaal gewonnen toreneindspel gaf hij pardoes een belangrijke pion weg en ik ontsnapte met remise.

Met een 7.5-2.5 overwinning sluiten we het seizoen in stijl af en zien we de Meesterklasse met een totale overscore van 9.04 met vertrouwen tegemoet.

Na de felicitaties van De Toren vertrokken we naar het centrum waar Tijmen opnieuw voor goed eten zorgde door een voortreffelijk restaurant te kiezen. Lars zou nog voor een groot feest zorgen om het vieren van het kampioenschap nog eens lekker over te doen!

Het bewijs dat De Stukkenjagers kampioen is geworden in klasse 1B van de KNSB-competitie:

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.