Magnus Carlsen en de aanval van de wolf

In Shamkir klagen de spelers over de lengte van de persconferenties en ze zijn niet gesteld op de nogal bizarre ‘general interest’ vragen van Ljubomir Ljubojevic. Zoals ‘Ben je bang voor  Artificial Intelligence en de mogelijke dominantie van robots?’ en ook ‘Je schaakt vaak in gevaarlijke steden. Welke gevechtstechnieken ken je om je te verdedigen tegen criminelen?’. Magnus Carlsen had er genoeg van. Hij kwam na de derde ronde niet naar de persconferentie en in de vierde ronde gaf hij het volgende antwoord op bovenstaande vraag: ‘In Noorwegen zijn wolven een veel groter gevaar dan mensen. Er zijn er nu duizenden. Ik heb met mijn team overlegd wat de beste manier is om een aanval af te slaan. De meningen verschillen: mijn vader is er voor om de wolf een gerichte klap op zijn kop te geven en de kracht van de wolf tegen zichzelf te gebruiken. Anderen stelden voor om de wolf met een ‘HAKA’ te intimideren en te verjagen.’ Zie onderstaande YouTube video en de grimas op het gezicht van Magnus Carlsen en Teimour Radjabov. Humor!

Magnus en de aanval van de wolf

1 Comment

  1. Avatar
    Jaap Amesz april 25, 2018

    En zie hier het effect, toch weer wat aandacht op deze site. Dus een geslaagde pers conferentie. 5 jaar geleden was het nieuw en bijzonder om via webcams een toernooi te volgen. Zelf ben ik al een tijdje afgehaakt. De nieuwigheid is eraf, te lang, te saai, te eentonig, te veel dezelfde verhalen. Voor mij is 2800 spelers volgen met hier en daar wat drama iets wat mensen uniek maakt. Anders kunnen we het net zo goed bij Stockfish, Houdini en Komodo houden wanneer het puur om het beste spel zou gaan.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.