Van Meurs grijpt in en overleeft seizoen

Door onze verslaggever

U staat voor een primeur! Wij van Vierenzestig Inside (VI) hebben via een onverwachte bron inzage gekregen in het Zwarte Aantekeningenboekje (ZA) van coach van Meurs. Het boekje waarin hij steevast krabbelt; de trouwe kijkers onder u zullen dat beeld wel herkennen. Terwijl de rest van de staf juicht bij een nieuw vol punt is van Meurs met strak gezicht aan het schrijven.

Het was geen gemakkelijke taak voor deze playing coach bij de start van het seizoen, maar de opdracht die hij heeft meegekregen van het archaïsche bestuur was glashelder: “Handhaving in Klasse 2 maar vooral met aantrekkelijk spel! Immers, we doen het allemaal voor het publiek”.
De kaartverkoop liep vorig jaar al hard terug en dat moest hoe dan ook een halt toe worden geroepen. Dit was dan ook de hoofdreden voor een van de meest pikante trainerswissels uit de historie van deze club.

Van Meurs had daar wel ideeën over. Ten eerste diende er hard gewerkt te worden aan de fitheid van de selectie. Alvorens er ook maar één pionnetje werd rondgetikt stond al een straffe mountainbike trip op het programma. Van Meurs maakte hiervoor dankbaar gebruik van gelegenheids-inspannings-fysioloog Peerlings. Uit het ZA boekje: prima initiatief van Peerlings, niet alleen goed voor de conditie maar ook de saamhorigheid krijgt een enorme boost. Claassen (Technisch directeur red.) kan dan wel voortdurend zeuren over blessure risico’s maar dit gaan we hoe dan ook doen!
De consequentie was er helaas eentje van een soort die van Meurs niet zag aankomen. Er werden hem elektronische trainingsmiddelen door zijn strot gedrukt die, blijkt nu,  contractueel zijn vastgelegd door het bestuur met sponsor Komo. ZA daarover: Not ok! Ik heb niets met die moderne troep. Komo kan de pot op. Ik heb sowieso een middenvelder in mijn team wiens nachtrust hierdoor aardig verziekt zal worden; daar gaat mijn health care!Maar Komo stond op de eerste trainingsdag al zachtzoemend zijn rondjes te lopen, in zijn kielszog en met BIG smile, ex-coach en bestuurder van der Meijden. President-directeur van Lankveld stond daarbij langs te lijn volkomen in zijn nopjes in zijn handen te wrijven.Dit zegt veel, heel veel over wie er aan de touwtjes trekt bij Dubbelschaak….

Het is een publiek geheim dat Van Meurs van de gestampte pot is, gebruik je gezond boerenverstand is een veelgehoorde oneliner van hem. Hij die voortgebracht is uit het gouden decennium met hoogtij jaren ’71, ’72 en ‘73. Toen er nog gespeeld werd met plastieke Staunton stukken en afgezakte sokken. Zo’n man ga je niet plagen met elektronische patatgeneratie monsters.

Het werd een grillig seizoen. Smadelijke nederlagen werden geleden tegen ondermeer Vianen, Stukkenjagers2, Spijkenisse, Eindhoven en aartsrivaal HMC2. Deze laatste hadden daarmee hun hoofdprijs van het jaar al binnen, zoals een zeer prominent HMC-lid luidkeels oreerde. Degraderen is daarna een koud kunstje.
Daar tegenover stonden toch een paar heel mooi uitgespeelde scalpen van Stein, Dordrecht en Amstelveen. Daar werd toch echt wel iets op de mat gelegd!

Hieronder het relaas van de laatste wedstrijd, een gevecht op leven en dood. Handhaven zou een enorm succes zijn voor debutant Van Meurs. Adriaanse zei het nog zo treffend tegen Jansma in de-Tafel-van-Kees: “Van Meurs moet het niet hebben van het opdoemende rekenwerk, dat is vals scorebordjournalistiek, bovendien is de man een doener”.
ZA hierover: x2 + y2 = 4-4 <> 2x+ 4y = 6,5-2,5: F; 5,5-2,5 / 4-4: G, pfffft ja ok, dus wij motten gewoon winnen!
Heel simpel, winnen betekent direct handhaven voor Dubbelschaak en gelijk spelen is foute boel bij een 2-6 overwinning van de PION op HMC2. Op wie? Ja u hoort het goed, HMC2. Pikant maar de zaak is volledig nog in eigen hand.

Onderstaand duel blijkt een prima afspiegeling te zijn van een heel seizoen Dubbelschaak onder Van Meurs. Wij van VI waarschuwen u alvast, zo’n jaar gun je ergste vijand nog niet.

Voor het volledige verslag, klik hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.