1B: HWP Sas van Gent strompelend naar einde

In Sas van Gent zijn ze niet tevreden over hun spel en ook niet over hun resultaat. HWP feliciteert De Stukkenjagers met het kampioenschap en de promotie naar de Meesterklasse. Volgend jaar beter, zeggen ze. Als het bericht klopt dat SISSA zich terugtrekt uit de competitie, promoveren de Zeeuwen echter alsnog. Maar dat is vooralsnog een vaag en uit Groningen onbevestigd verhaal. Hieronder het wedstrijdverslag van de overwinning van HWP op De Pion en de nederlaag van HWP 3 tegen Souburg.

 

De laatste wedstrijd van het seizoen was er een tegen degradatiekandidaat De Pion uit Roosendaal. Een mooie gelegenheid om de slechte resultaten van de afgelopen maanden te doen vergeten. Dat is helaas niet gelukt. Na een middag met wisselende kansen resteerde gelukkig nog wel een 5½-4½ overwinning. Aan bord 1 vergiste Helmut zich en kwam nooit meer echt terug in de partij: een nul. Koen won en dat gebeurde overtuigend. Een drama speelde zich af bij Paul. Met nauwkeurig spel verkreeg hij beslissend voordeel , maar de klok was onverbiddelijk: verlies op tijd. Glen stond de hele partij beter en won, goede partij. Wat een lastige middag leek te worden eindigde in een triomf. Tom stond moeilijk, maar vocht zich sterk terug. Het werd de beslissende overwinning. Rein lijkt zijn draai gevonden te hebben en produceert tegenwoordig de ene winstpartij na de andere. Ga zo door! Heel wat minder was het bij Renzo: iets met slechte zetten in een slechte stelling. Simon deed het na zijn zeeslang van vorige keer wat rustiger. Veel geruil en een vlotte remise. Bohan raakte in het middenspel de draad kwijt en verloor. En dan bord 10 tenslotte. Hans had een niet al te moeilijke middag. Zijn loperpaar deed al het werk. Zo eindigen we een matchpunt achter De Stukkenjagers, maar dat verbloemt veel. Het verschil in bordpunten (10½) geeft de verhoudingen dit seizoen beter weer. Felicitaties dus aan de Tilburgers, hun promotie naar de Meesterklasse is meer dan verdiend. Hopelijk zijn wij volgend jaar weer aan de beurt.

Lees verder op de website van HWP Sas van Gent.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.