2B: Caïssa-Eenhoorn terug naar eerste klasse

Tussen 2004 en 2016 speelde Caïssa-Eenhoorn acht seizoenen in de eerste klasse. Daar keert de ploeg uit Hoorn nu naar terug, na een overwinning in de laatste ronde van 5,5-2,5 op Santpoort. Hieronder een zeer uitgebreid sfeerverslag, gevolgd door technisch verslag met alle partijen en heel veel foto’s. Wat ons (redactie Schaaksite) betreft een compliment waard.

 

Het was jammer dat het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek zaterdag niet Velserbroek aandeed. Caïssa-Eenhoorns overwinning aldaar op Schaakclub Santpoort misstond niet tussen de pracht en de praal van dat evenement en een fleurige kampioensfoto met Tom Balla en spelers en supporters was ook wel leuk geweest. De finish van de route lag op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem, terwijl een paar kilometer noordelijker ons vlaggeschip het titelfeest vierde.

Caïssa-Eenhoorn keert terug in de eerste klasse. In de periode 2004-2016 heeft ons sterkste bondsteam acht keer op dat niveau gespeeld en dan misstaat de ploeg ook niet in de subtop van de nationale competitie. In die acht jaren als eersteklasser haalden ‘we’ twee keer het erepodium, waren driemaal een degelijke middenmoter en droegen drie rode lantaarns. Na de verplichte stap omlaag toonde het team steeds veerkracht. Iedere keer draaide het in de tweede klasse mee in de titelrace, al werd Caïssa-Eenhoorn in 2013 en 2017 als tweede afgevlagd. Opmerkelijk is dat beide malen een achttal van SISSA toen een treetje hoger stond en dat dat in 2A gebeurde. In 2008, 2014 en dit seizoen is Caïssa-Eenhoorn de kampioen van 2B.

Genoeg cijferwerk, we gaan naar de zonnige zaterdag van 21 april 2018. Santpoort speelt al een aantal jaren in Het Polderhuis in Velserbroek. Er werd ingeschat dat de afstand vanuit Hoorn binnen een klein uur te overbruggen was. Piet Aardenburg en schrijver dezes vormden het eerste deel van het supporterslegioen. Bondswedstrijden vangen om 13.00 uur aan. Als chauffeur moest ik door de binnenstad om Piet op te halen en de ene variant was via de op zaterdag altijd drukke Draafsingel en de andere variant liep via de spoorwegovergang van het Keern. De kans dat op beide routes het verkeer stil stond, was vrij groot en daarom kozen we voor een veilig vertrektijdstip, maar eenmaal onderweg bleek alles mee te zitten en nog voor 12.00 uur parkeerden we de auto op twintig meter afstand van Het Polderhuis.

Lees verder op de website van Caïssa-Eenhoorn.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.