3G: CSV voltooit zeven vette jaren

Het eerste team van de Capelse Schaakvereniging was al kampioen, maar wilde de laatste wedstrijd natuurlijk ook nog winnen. Dat lukte, tegen RSR Ivoren Toren. CSV is in zeven jaar opgerukt van de tweede klasse RSB naar, volgend seizoen, de tweede klasse KNSB. Teamleider Hans Blokland spreekt daarom van ‘de zeven vette jaren’. Volgens de Bijbel spaar je daarin voor de zeven magere jaren, maar we mogen aannemen dat dat niet de bedoeling is van Blokland en CSV. Hieronder volgt zijn verslag.

 

Na het 3 weken geleden behaalde kampioenschap en promotie naar de 2e klasse stond vandaag het prestigieuze gevecht om des keizers baard op de rol. Op deze zonovergoten middag trokken we ons terug in het NIVON. Bij ons geen lege plaatsen en zeker geen gebrek aan vechtlust. Wel op het laatste moment een invaller voor Reinoud die voor zijn zieke zoon moest zorgen. Vrijdagavond heb ik Jaap Rusch uit zijn partij met Roel moeten halen voor de invalbeurt. En dat was niet tevergeefs!

We begonnen overigens beroerd. Binnen het uur gaf Ka Chun een stuk weg en stonden we met 1-0 achter. Voor zijn 20ste zet maakte Mark gelijk tegen Lucas Gortemaker. Lucas ruilde veel af, maar verloor daarbij wel elke keer een tempo. In slechte stelling verloor hij een stuk: 1-1. Richard speelde tegen Jason Zondag. Jason vond dat Richard vanaf het begin op remise speelde en Jason liet dat zo maar gebeuren: 1,5-1,5. Toen werd het tijd om punten te gaan pakken. Jaap had een mooie aanval opgebouwd tegen Bahman Radfar, won een stuk en iets later de partij door een fraai staaltje van overbelasting. Léon speelde een spectaculaire partij tegen Herbert van Buitenen en kreeg een witte pion op c7. Even later was de buit binnen.

Lees verder op de website van CSV.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.