NK jeugd: favorieten en outsiders

Vandaag is de eerste partij  (vooruit) gespeeld van het NK jeugd dat morgen gaat beginnen. De organisatie heeft een voorbeschouwing geplaatst waarin per groep de kanshebbers genoemd worden.

De A-groep van de Jeugd wordt opvallend genoeg aangevoerd door twee B-spelers, Liam Vrolijk (2432) en Casper Schoppen (2396). In rating cirkelen de twee al enkele jaren om elkaar heen en beiden mochten zich op hun vijftiende al tooien met de titel van IM. Op dit toernooi zijn het trouwens de enige IM’s. Genoeg redenen om hen als favorieten te bestempelen voor de titel van algemeen jeugdkampioen van Nederland 2018. Een interessante tweestrijd die volkomen open ligt.

Ondanks dat zal “oud”gediende Max Warmerdam (2378) zich hierbij niet neerleggen en volop het gevecht met de twee jongelingen willen aangaan. Hopelijk wordt hij niet teveel geplaagd door examenperikelen. Of is het misschien juist de nog veel jongere Siem van Dael (2268) die als C-speler roet in het eten van de favorieten gooit en er met de titel vandoor gaat? Hij zou daarmee het nationale record evenaren van – hou je vast – Jan Timman en Robin van Kampen die respectievelijk in 1966 en 2009 beiden als veertienjarige het jeugdkampioenschap onder 20 jaar op hun naam brachten… Niet te onderschatten is trouwens is Joris Kokje (2265) en achter hem zijn het Esper van Baar (2237), Meppelaar Bas de Boer (2159) en Kevin Nguyen (2122) die het iedereen moeilijk kunnen maken. Beslissend voor het kampioenschap zou trouwens best eens kunnen zijn hoeveel de favorieten tegen de mindere goden laten liggen. Verder is David Jongste (2092), gekwalificeerd als winnaar van het ONJK 2017, een tamelijk nieuwe naam op een NK en Edwyn Mesman (2082) zal de dip in zijn ratingverloop graag willen ombuigen.

Lees verder…

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.