Het maandagochtendgevoel van een NJSK schaakverslaggever

Zondag mag dan gisteren op deze plaats gebombardeerd zijn tot de eerste dag van de week, dat neemt niet weg dat we toch de hobbel van de maandag moeten nemen. Ook schrijver dezes wist even geen inspiratie te vinden voor een flitsende voorbeschouwing van de tweede schaakdag van het NJSK. Wel zag hij een collega van hem in de weer met een komende muziekprijsvraag en dat bracht hem op het idee zelf ook zijn heil te zoeken in de wereld van de popmuziek.

De maandag lijkt daarin veruit de meeste bezongen dag van de week en zonder uitzondering komt die er zeer beroerd af. Wie gaat zoeken via Google komt een hele waslijst tegen, bekende maar nog veel meer onbekende liedjes. De volgende kleine selectie geeft wel ongeveer aan waar deze Abraham zijn mosterd haalt.

Allereerst denkt hij aan een liedje dat in zijn vroegste jeugd zijn trommelvliezen passeerde en luistert naar de titel – hoe eenvoudig kan het zijn – Monday Monday.

Lees verder…

4 Reacties

 1. Avatar
  toon janssen 01 mei 2018

  <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/GEMuAnFH_lM” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

   

  Het wordt een mooie dinsdagmiddag denk ik…

 2. Avatar
  sake jan de boer 02 mei 2018

  <iframe width=”854″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/FswDoZKFXVc” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

  Woensdagliedjes zijn ook dun gezaaid maar dit groepje kende ik nog.

 3. Avatar
  Jasper Geurink 02 mei 2018

  Ik weet niet meer precies hoe het ging, maar je hebt het lied ‘Happy days’; “Monday, tuesday, happy days, Wednesday, etc”. Volgens mij hoorde dat bij een serie over de jaren vijftig in de US of a, met een zekere ‘the Fonz’ (Arthur Fonzarelli). Maar dat zal Fons van Hamond wel weten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.