Armenië: schaakcultuur in perspectief.

Je hoort weleens dat Aronian in Armenië als held beschouwd wordt. De voorstelling die ik me daarvan maakte was dat Aronian wellicht in een Ivo Niehe-achtig programma van zijn beste kant zou worden belicht. Nooit zou ik kunnen hebben bevroeden dat de Armeense schaakcultuur de vorm aanneemt van het winnen van het voetbal EK in 1988. Dit is de huldiging na het winnen van de Olympiade in 2012; een nationaal volksfeest. Je moet het zien om te kunnen geloven.

Zonder dit filmpje zou je als Nederlandse schaker in Armenië toch wel denken dat je in Banasplit zit!

1 Reactie

  1. Avatar
    Aard 05 mei 2018

    Des te vreemder is het, dat er in Armenië niet aan correspondentieschaak gedaan wordt. Zowel niet via de ICCF als via de diverse andere sites om deze prachtige sport te beoefenen. Hebben ze daar geen toegang tot Internet of vinden ze het spelletje gewoon alleen maar leuk achter het bord?

    Hetzelfde geldt trouwens voor de 1,3 miljard Chinezen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.