FM Breukelman Open Rapid Kampioen Wassenaar

FM Jan Breukelman van sv Paul Keres schrijft de eerste editie van het Open Rapidkampioenschap van Wassenaar op zijn naam. Hij scoort 6 punten uit de 7 ronden die in de Topgroep gespeeld worden.

Jan Breukelman

Groep A wordt eveneens met 6 uit 7 gewonnen door IM Fred Slingerland, terwijl groep B een prooi is voor jeugdtalent Chi Yun Cchung.

Kersvers jeugdkampioen Machteld van Foreest speelde in Wassenaar simultaan tegen 19 tegenstanders.

Machteld van Foreest

Annie Marie Benschop verzorgde in de namiddag een schaaktraining voor de jeugd.

Jasper Zijlstra schrijft:

Schaakevenement grandioos succes

Zo kopte de Wassenaarse Krant de voorpagina deze week. Het eerste Houbolt-Samuels Schaakevenement in Wassenaar is goed ontvangen gezien de vele positieve reacties die schaakvereniging Wassenaar mocht ontvangen zowel tijdens als na het evenement. Ondanks dat het Moederdag was wisten vele schakers, jong en oud, toch de weg te vinden naar het van der Valk Hotel in Wassenaar/Den Haag. Het idee om er een ‘evenement’ van te maken met verschillende schaakonderdelen bleek een schot in de roos.

Na de welkom speeches verrichtte Wethouder Blommers uit Wassenaar de openingszet aan het eerste bord van Machteld van Foreest, de kersverse Nederlands kampioene bij de C-jeugd en de D-jeugd. Machteld was even daarvoor nog maar eens met applaus in het zonnetje gezet door alle aanwezigen voor dat prachtige resultaat op de NJK’s.

De Topgroep werd gevormd door schakers die ooit bij Wassenaar hebben gespeeld en die nu nog actief zijn op het hoogste niveau in Nederland. Er deden twee Internationale Meesters mee en zes Fide Meesters, aangevuld met Jos de Waard uit Den Haag en jeugdtalent Jip Damen uit Voorschoten. Deze groep speelde rechtstreeks voor de titel van Open Rapidkampioen Wassenaar 2018, en die ging uiteindelijk naar FM Jan Breukelman. Met een geweldige score van 6 uit 7 liet hij de overige spelers achter zich. Met een halfje achterstand werd Frank Erwich tweede en op een punt achterstand werd Julian van Overdam derde. De beide IM titelhouders Christov Kleijn en Joost Miechelsen konden deze jongens niet bijbenen. Vermeldingswaardig is natuurlijk het prachtige resultaat van Jip Damen die als vierde eindigde met drie overwinningen en twee remises, en een TPR van 2382.”

Lees verder

Toernooi in de media

Omroep West | Jeugdjournaal

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.