Sipke Ernst wint 12e BPB Limburg Open!

Sipke Ernst heeft de 12e editie van het BPB Limburg Open gewonnen! De Groningse grootmeester eindigde gelijk in punten met onder anderen GM Liviu-Dieter Nisipeanu, GM Christian Bauer en GM Erwin l’Ami, maar werd op basis van TPR eindwinnaar van het toernooi. Ernst behaalde in een erg sterk deelnemersveld met negen grootmeesters, waarvan drie boven de 2600, 5,5 punt uit 7 wedstrijden en was met een TPR van 2683 voor de eerste keer de beste speler van het toernooi in Maastricht.

Ernst bleef zeven rondes lang ongeslagen en moest alleen een halfje afstaan aan de eerdergenoemde Bauer en de sterk spelende Poolse IM Grzegorz Nasuta. In de laatste ronde speelde hij tegen medekoploper Nisipeanu aan bord 1, naast de overige koplopers Bauer en L’Ami. Met goed zicht op de wederzijdse verrichtingen werd op beide borden binnen het uur remise overeengekomen. Dat maakte dan weer ruimte vrij voor GM Alexander Donchenko, GM Ruud Janssen en IM Thomas Beerdsen en de Limburgse FM Marcel Harff om in punten gelijk te komen.

De prijs voor beste Limburger werd daarmee voor het eerst gewonnen door FM Marcel Harff. Hij speelde in een goed toernooi constant aan de bovenste 12 liveborden en met 5 punten, met onder meer remise tegen GM Ruud Janssen en winst op IM’s Herman Grooten en Koen Leenhouts, heeft de speler van Blerick zijn beste BPB Limburg Open ooit gespeeld. Daarmee steekt hij Martijn Dambacher de loef af. De negenvoudig Limburgs kampioen bleef door een verlies in de laatste ronde steken op 4,5 punt en moest daarmee zijn 10e Limburgse titel laten schieten.

Er waren in totaal 457 schakers uit 20 landen afgekomen op het vierdaagse Pinksterweekendtoernooi in Zuid-Limburg, dat daarmee het grootste weekendtoernooi van Nederland is geworden. Zij sloten zich vier dagen af van de buitenwereld om samen zeven rondes te schaken. De twaalf hoogste borden in de A groep werden live uitgezonden op Chess24.com en live becommentarieerd door IM Stefan Kuipers. Het BPB Limburg Open werd voor het eerst gehouden in de nieuwe sporthal “De Geusselt” en zowel organisatie als spelers waren erg enthousiast over deze mooie, grote en nette accommodatie.

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.limburgopen.nl.

Over BPB Limburg Open

Woonachtig in Maastricht.
Webmaster Limburgse Schaakbond.
Lid organisatieteam BPB Limburg Open, Maastricht
Erevoorzitter Limburgse Schaakbond
Lid van Verdienste KNSB
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.