Bundesliga Play-off: OSG Baden Baden – SG Solingen (24 mei 15:00)

OSG Baden Baden en SG Solingen hebben in de reguliere Duitse competitie evenveel matchpunten behaald en spelen daarom a.s. donderdag in een play-off om de titel. Bij SG Solingen spelen de Nederlanders Anish Giri, Loek van Wely, Robin van Kampen, Benjamin Bok, Jan Smeets en Erwin L’Ami. Het Nederlandse team wordt aangevuld met o.a. Pentala Harikrishna, Richard Rapport en Markus Ragger. Anish Giri heeft dit jaar nog niet gespeeld en Benjamin Bok speelt deze week nog 2 ronden in de Saint Louis Summer Chess Classic dus het is de vraag of zij spelen.

In de tiende ronde won SG Solingen verrassend van OSG Baden Baden met 4.5-3.5.  Zeven van de acht partijen eindigden in remise. Erwin L’Ami bracht het beslissende punt binnen door Arkadij Naiditsch te verslaan! OSG Baden Baden wordt gesponsord door Grenke en heeft het kampioenschap sinds 2005 11 keer gewonnen. Slechts een keer ging het kampioenschap naar een ander team … SG Solingen in het seizoen 2015 – 2016.

Bij OSG Baden Baden spelen onder andere Caruana, Aronian, Maxime Vachier Lagrave en Vishy Anand, die waarschijnlijk op weg naar Altibox Norway even een tussenstop maken in Duitsland om de Duitse titel veilig te stellen.

Kan David (SG Solingen)  voor een tweede keer dit seizoen Goliath (OSG Baden Baden)  verslaan?

Zie hoe Erwin L’Ami in de reguliere competitie de beslissende klap uitdeelde:

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.