Openluchtschaak in Ede-centrum door Bennekommers

EDE/BENNEKOM – Tijdens het Pop-up festival Ede, met allemaal optredens en kunstuitingen door het centrum heen, was het mogelijk te schaken op een groot bord met dito stukken. Martin Markering en Noël Bovens van schaakclub Bennekom waagden zich daar afgelopen weekend aan. En dat ondanks de hoge temperaturen.

Noël Bovens schat zijn kansen in

De Bennekommers speelden vier partijen, telkens met elk 15 minuten bedenktijd op de klok. ,,En dat was hard werken’’, vond Markering achteraf.  Hij speelde avontuurlijk en mooie openingen. Desondanks won Bovens driemaal. Eén duel ging verloren. Dus 3-1 voor Bovens. ,,Het had qua spel  ook andersom kunnen zijn’’, liet hij naderhand weten. Bovens speelde ook nog een partij tegen iemand uit het publiek. En die scalp was ook voor Bovens.

Noël Bovens (links) en Martin Markering in actie

Martin Markering overlegt met zijn opponent (alle foto’s: BSV Bennekom)

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.