Foto’s en verslag LBV NK Lightning 2018


Foto’s van Frans Peeters. Zie album.

De vierde editie van het LBV NK Lightning Chess was een groot succes. Met 122 deelnemers was het Willem II Stadion goed gevuld. Om precies 11.00 uur gaven Erik Biemans en Frans Peeters het startschot voor de uitputtingsslag van 43 partijen 2-minutenschaak. Vier achtkampen bepaalden wie in welke finalegroep met 16 spelers kwam. De eerste achtkamp leverde weinig verrassingen op. Acht spelers haalden de maximale score van 7/7: Jorden van Foreest, Benjamin Bok, Robby Kevlishvili, Patrick Zelbel, Manuel Bosboom, Mark Timmermans, Anne Haast en Michiel Bosboom.

Omdat spelers met hetzelfde aantal punten meteen in de volgende achtkamp kwamen, leverde het vanaf de tweede achtkamp direct interessante partijen op tussen de beste deelnemers van het veld. Na de tweede achtkamp werd duidelijk wie in vorm waren en wie moeite had om bij te blijven. Na 14 partijen stond Jorden van Foreest aan kop met 12.5. Hij werd gevolgd door Liam Vrolijk en Erik Hoeksema (12), Benjamin Bok en Robby Kevlishvili (11,5) en Manuel Bosboom, Niels Ondersteijn en Matthieu Freeke (11). Daarna volgden onder anderen titelverdediger Hing Ting Lai en wereldkampioen blitz U14 Daniel Dardha.

Dit jaar verliep het toernooi uitstekend volgens planning. Soms waren we zelfs eerder dan de aangegeven tijd klaar. Zo ook bij de lunch. Tussen 12.30 en 13.00 eindigden de laatste partijen van de tweede achtkamp en stond er een uitstekend verzorgde lunch klaar. Spelers konden tijdens de pauze genieten van het prachtige uitzicht over het veld van Willem II en ze konden bij de boekenstand van Erika Sziva (De Beste Zet) de laatste nieuwtjes vinden in een van de vele boeken en DVD’s.

Na de pauze begonnen de deelnemers aan de derde en vierde achtkamp. Jorden bleef zijn favorietenrol waarmaken en stond na de derde achtkamp nog steeds trots bovenaan (18/21). Hij had de hele dag alleen nog maar verloren van Robby Kevlishvili, die met 17.5/21 op de tweede plek stond. Een opvallende naam bovenin was Tobias Voege, die maar liefst 16,5/21 had en daarmee derde stond. Lees verder…

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.