Schaakzomer Hilversum gaat van start

Van 22 tot en met 24 juni zal in Hotel Lapershoek in Hilversum de 13e editie van het HSG Open schaaktoernooi plaats vinden. Dit jaarlijkse schaaktoernooi wordt georganiseerd door de Stichting Hilversum Schaakt samen met schaakvereniging HSG uit Hilversum. Voor het toernooi hebben zich 220 deelnemers aangemeld – van de jongste beginners tot en met internationale grootmeesters – en daarmee is het toernooi net als voorgaande jaren weer helemaal vol.

Bijzondere belangstelling zal er dit jaar uitgaan naar GM Jorden van Foreest (19 jaar), de jongste grootmeester van Nederland die samen met zijn talentvolle zus Machteld van Foreest (10 jaar) deelneemt aan het toernooi. Ook speelt HSG-coryfee en ex-winnaar van het HSG Open GM Friso Nijboer mee, die op slotdag 24 juni voor het publiek de slotanalyse van het toernooi zal verzorgen. Het toernooi in Lapershoek is voor publiek gratis toegankelijk.

Net als vorige jaren zal er op vrijdag 22 juni weer een schaakclinic voor Hilversumse basisscholen gegeven worden door schaaktrainer Pascal Losekoot. Bijzonder is dat de Hilversumse basisschool De Kindercampus, de kersverse winnaar van het NK basisonderwijs, deze clinic ook zal bezoeken.

Schakend Hilversum had sowieso al een vliegende start in 2018 met het Tata Steel Chess on Tour toernooi, dat met de wereldtop op 17 januari j.j. een toernooironde speelde in Beeld en Geluid in Hilversum. Na een ontvangst door bekende Sesamstraat figuren, waarbij Koekiemonster met schaakstukken aan de haal ging en Bert het opnam tegen wereldkampioen schaken Magnus Carlsen, konden de ruim 1000 gasten zien hoe de sterkste schakers ter wereld het tegen elkaar opnamen in dit gezichtbepalende gebouw op het Mediapark.

Naast het HSG Open toernooi zijn er deze zomer tal van nevenactiviteiten, zoals een jeugdtoernooi in Pinetum Blijdenstein en het Snelscaaktoernooi in MOUT op het Marktplein in Hilversum.

Alle informatie over het HSG Open en de nevenactiviteiten is te vinden op www.hsgopen.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.