Doe een zet bij Jerome

Wie bij het HSG Open een kopje koffie of iets anders haalt, mag ook een zet doen tegen de barman. Deze medewerker van het Hilversumse hotel Lapershoek, Jerome geheten, heeft op zijn bar een schaakbord liggen, waarop hij de zwarte zetten doet. Iedere voorbijganger mag een zet voor wit doen.

Hans Böhm – zie foto – vond het een prachtig idee. Behalve dat hij een zet deed, gaf hij Jerome ook wat leerzame aanwijzingen. De barman omschrijft zichzelf als niet zo’n sterke schaker.

Wim van der Wijk schrijft gedurende dit weekend regelmatig rondeverslagen en, nog liever, andere wetenswaardigheden. Wist u bijvoorbeeld dat Machteld van Foreest, die pas 10 jaar is, eerste staat op de wereldranglijst van meisjes tot en met 12? Het ontlokte Van der Wijk enkele bespiegelingen over haar kansen in de toekomst. Daarbij betrok hij een partij van zichzelf tegen een Hongaars meisje van 14 dat het later nog ver schopte. Van der Wijk kon de partij remise houden na een limonade-incident. Toen nog wel.

Op de toernooisite is het toernooi goed te volgen, met verslagen, uitslagen en livepartijen.

 

1 Reactie

  1. Avatar
    Pieter Priems 24 juni 2018

    Ja, leuk idee! Toen ik tijdelijk bij Allianz werkte was er een schaakbord op een leestafel. Daar deden spelers anoniem zetten. Op een gegeven ogenblik speelde ik alleen tegen iemand anders. Dat bleek later een directe collega te zijn! Om de paar dagen of dag een zet is best leuk.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.