Tea Lanchava benoemd tot Lid van Verdienst KNSB

Voor haar jarenlange inzet t.b.v. het schaken in Nederland heeft de KNSB Tea Lanchava benoemd tot lid van verdienste. De huldiging vond plaats tijdens het ChessQueens Meisjestoernooi in Kaag.

Tea speelde tot nu toe 18 maal in het Nederlandse team, 9 maal op de Olympiade en 9 keer op het Europees kampioenschap. In september zal ze voor de 10e keer meedoen aan de Olympiade, die in haar geboorteland Georgië wordt gehouden.

Ook zet Tea zich sinds jaar en dag in ter bevordering van het schaken in Nederland. Zo gaf ze vorig jaar nog een simultaan in het raadhuis van landgraaf en speelde ze recent nog een match tegen het Hilversumse publiek. Jeugd, en met name meisjes, heeft haar bijzondere interesse en ze heeft dan ook menig jeugdspeler op weg geholpen.

Tea is pas de derde vrouw die tot lid van verdienste van de KNSB is benoemd. Zhaoqin Peng en Monique Stam.

 

 

7 Reacties

 1. Avatar
  Jaap Amesz 01 juli 2018

  Zit hier niet een foutje in het artikel? Als ik ff reken zou het betekenen dat ze als 4 jarige al meedeed aan de Olympiade.

    • Avatar
     Jaap Amesz 01 juli 2018

     In september zal ze voor de 20e keer meedoen aan de Olympiade“……. duidelijk is anders.

     • Avatar
      coenj 01 juli 2018

      Terechte opmerking. Is gecorrigeerd naar 10e keer.

 2. Avatar
  Kees Schrijvers 01 juli 2018

  Volgens mij is het verhaal nog niet af…..

   

  Tea is pas de derde vrouw die tot lid van verdienste van de KNSB is benoemd. Zhaoqin Peng en Monique Stam werden in een eerder stadium benoemd tot lid van verdienste.  

  Zo iets?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.