Steun schaker Rembrandt Bruil voor EK

BENNEKOM – Rembrandt Bruil, speler van landelijke derdeklasser BSV Bennekom, gaat Nederland vertegenwoordigen op het Europese Schaakkampioenschap t/m/ 16 jaar in Riga (Letland) Het EK wordt van 19 tot 30 augustus afgewerkt.

De basis voor de tweede plaats legde Rembrandt Bruil (rechts) in Assen tijdens het NK tegen Charlie Tang. Op deze foto is hij in actie tijdens de 5e ronde tegen Chi Yun Cchung.

Schaken is voor de 14-jarige Rembrandt Bruil zijn grote passie. In mei werd hij tweede van Nederland in de leeftijdscategorie t/m 16 jaar. Daar werd hij gekwalificeerd om Nederland te vertegenwoordigen op het EK

Er is nog een enorme hindernis te nemen, want Rembrandt moet alle (on)kosten zelf betalen. Er is ruim € 2.500,= nodig. ,,Vandaar dat ik op zoek ben naar mensen die me willen helpen. Daarbij kan ik elke bijdrage gebruiken’’, zegt Rembrandt, die woont in het Gelderse Elst. De jonge schaker wil als het kan iets teruggeven. Bijvoorbeeld door het geven van een snelschaaksessie of een simultaansessie. ,,Vorig jaar kreeg ik de kans om tijdens een pubquiz te schaken tegen de verschillende teams. Hoe meer zetten tegen mij, hoe meer punten de deelnemers konden winnen.’’

,,Als je me wilt helpen om naar het Europese Schaakkampioenschap te gaan, dan ben ik je bijzonder dankbaar’’, merkt Rembrandt nog op. Rechtstreekse steun kan via zijn bankrekening NL37RABO0178077712 t.n.v. R.A. Bruil te Elst.

Rembrandt’s belangrijkste schaakprestaties van het afgelopen schaakseizoen:
•  Tweede van Nederland t/m 16 jaar
•  FIDE rating boven de 2125 punten
•  Winnaar Sliedrecht Open Rapid Vakantietoernooi 2017
•  Winnaar Open Edes Snelschaakkampioenschap 2018
•   Met BSV Bennekom Nederlands Kampioen snelschaken voor clubteams rating tot 2000
•   Nationale Talentstatus toegekend door KNSB voor het seizoen 2017-2018
•   Nationale Talentstatus behaald voor het seizoen 2018-2019
•   Promotie met het eerste team van Schachklub Turm Kleve naar Regionalliga

Foto: Harry Gielen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.