Eerste ChessQueens Meisjestoernooi groot succes!

Op zaterdag 30 juni stond het eerste ChessQueens Meisjestoernooi gepland. Deze dag begon voor iedereen met de reis naar het mooie Kaageiland. Met het pontje over en na een korte wandeling kwamen we aan bij de prachtige speellocatie. Het weer hielp ook mee om er een mooie dag van te maken.

De eerste meiden waren er al op tijd en mochten zich aanmelden bij Peng. Daarna mocht er al aangeschoven worden tegen de ChessQueens Bianca, Tea, Rosa of Anne om een beetje in te schaken. Hier werd uiteraard graag gebruik van gemaakt!

Na deze rustige opstart werd buiten bij het grote schaakbord de opening gehouden. Gelukkig was Marleen van Amerongen, voorzitster van de KNSB, bereid om ook naar Kaageiland te komen en een paar deelneemsters mee te nemen. Zij kwam nog even aan het woord en daarna kon iedereen binnen verzamelen voor de eerste zet. Deze eerste zet, uitgevoerd door Marleen, werd ingeluid met een slag op de gong van Joost Jansen. Hij was bereid om deze dag de wedstrijdleiding op zich te nemen met ondersteuning van webmaster René Coenjaerts. Natuurlijk waren de ChessQueens er ook om een oogje in het zeil te houden.

We hadden tweeëntwintig enthousiaste meiden die achter hun bord klaar zaten voor de strijd. Terwijl binnen hard nagedacht werd, konden de ouders/begeleiders een fijn plekje zoeken in de grote tuin bij de Stal op de Kaag. Beetje bij beetje kwamen de meiden naar buiten na hun partij en werden ze opgevangen door ouders/begeleiders. Daarna werd soms een nieuwe strijd op het grote schaakbord gestart of werd er even lekker gevoetbald, gebadmintond of een spelletje gedaan.

In de middag was er tijd voor een lunch die goed geregeld was door de Stal op de Kaag. Er werd voornamelijk buiten gesmuld en weer opgeladen voor de partijen die nog in de planning stonden. Terwijl de kinderen na een groepsfoto weer achter hun bord gingen zitten, besloten veel aanwezigen de lezing van Tea te volgen. Ondertussen werden de andere dames nog steeds met regelmaat uitgedaagd om nog een partij te spelen.

Tegen het eind van de middag werd het tijd om over te gaan op de prijsuitreiking. Penningmeester van Stichting ChessQueens en de kracht achter dit toernooi, André Hendriks, zette de enveloppen met geldprijzen klaar. Dat gebeurde echter niet voordat Tea in het zonnetje werd gezet, aangezien zij door Marleen tot lid van verdienste werd benoemd. Een mooi moment en een besluit waar de andere ChessQueens natuurlijk volledig achter staan! Bij het uitreiken van de prijzen was de eigenaar van de Stal op de Kaag, Kees van Lent, bereid om te helpen. Hij kon de eerste prijs en een mooie beker in de A-groep uitreiken aan Wendy Huang, in de B-groep aan Solange Lieuw en in de C-groep aan Nienke Poel. Hiermee werd een succesvolle eerste editie van het CQ Meisjestoernooi mooi afgesloten.
Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.